Bingöl'de öğrenciler, okul temsilcisini elektronik ortamda seçti

17 Ekim 2012 Çarşamba 16:46
Bingöl'de öğrenciler, okul temsilcisini elektronik ortamda seçti






BİNGÖL (CİHAN)- Türkiye'de internet üzerinden seçim yapılıp yapılmayacağı tartışıladursun, Bingöl'ün İMKB Kaleönü İlkokul ve Ortaokul öğrencileri okul temsilcisini ilk defa elektronik ortamda seçti. Başarılı geçen seçimde, adayların aldıkları oy oranları ve grafikleri de saniye saniye ekrana yansıtılarak öğrencilere gösterildi.

İMKB Kaleönü İlkokulu ve Ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni Mehmet Yıldız'ın geliştirdiği yazılım sayesinde elektronik seçim Bingöl'de ilk defa uygulandı. Okul web sitesinde oluşturulan e-seçim modülü sayesinde öğrenciler sandık yerine elektronik ortamda oy kullanarak seçimini yaptı. Seçim öncesi adaylar, okul web sitesinde oluşturulan e-seçim modülünden adaylıklarını ilan edip, propaganda yaptı. Her sınıfın adayını belirlemesinden sonra ise öğrenciler merakla okul temsilciliği seçim sonucunu bekledi.

Okul temsilciliği seçimi için oy verme işlemi bugün saat 10.00'da başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'nın da izlediği seçimde adayların mükerrer oy kullanmasını engellemek için özel formül geliştirildi. Kimlik numarası ve okul numaraları kullanılarak oluşturulan kütük numarası ile öğrencilerin oy pusulası oluşturuldu. Oluşturulan pusulalar tutanakla teslim edildi. Pusulaları teslim alan seçmenler, bilgisayar laboratuvarına gruplar halinde girerek, elektronik ortamda oy kullandı. Ayrıca evde eğitim gören 2 öğrenci ise oyunu uzaktan kullanarak bir ilki gerçekleştirdi.

Okulda kurulan ekran sayesinde seçim canlı olarak izlendi. Genel seçimlerde kullanılan oy oranlarının grafik dağılımı bu seçimde de kullanıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.