Birecikli işsizler mantar yetiştirme kursu ile iş sahibi olacak

18 Ekim 2012 Perşembe 13:51
Birecikli işsizler mantar yetiştirme kursu ile iş sahibi olacak






ŞANLIURFA (CİHAN)- Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde işsizleri ve ev hanımlarını iş sahibi yapmak amacıyla mantar yetiştirme kursu açıldı. 20 kursiyerin eğitim sırasında yetiştirdiği mantarlar hem ilçe ve il merkezine, hem de Kayseri ve Adana gibi illere satılıyor.

Birecik Kaymakamlığı ve Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezi, meslek edindirmeye yönelik mantar yetiştirme kursu başlattı.
8 Ağustos-22 Aralık tarihlerinde düzenlenen kursların istihdama yönelik olduğunu söyleyen Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Odabaşı, bayanların evlerinde bu mantarları yetiştirerek aile ekonomisine katkıda bulunabileceklerini ifade etti. Kursiyerlerden İbrahim Mutlu ise bu tür kursların çok yararlı olduğunu, mantar yetiştirmeyi öğrendiklerini, ileride bu mantarları yetiştirip satmayı hedeflediklerini söyledi.

Kurs öğretmeni Yeliz Oğuz, kursiyerlere mantar yetiştirmeyi öğrettiğini, bu kurslara evdeki bayanların daha çok katılması gerektiğini ifade etti. Oğuz, bu kursun bölgede ilk defa açıldığını ve vatandaşlara iş imkânı sunacağını sözlerine ekledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.