Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'ndan Suriyeli mültecilere hijyen yardımı

14 Aralık 2012 Cuma 17:41
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'ndan Suriyeli mültecilere hijyen yardımı






ANKARA (CİHAN)- Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Ofisi, AFAD ile imzaladığı mutabakat çerçevesinde Suriye´den Türkiye´ye sığınan 20 bin mülteciye hijyen malzemesi sağladı.

UNFPA, resmi kurumlarla yaptığı işbirliği çerçevesinde, Türkiye´deki Suriyeli mültecilere destek oluyor. UNFPA Türkiye Ofisi, AFAD ile imzaladığı mutabakat mektubu çerçevesinde, kamplarda yaşayan, 20 bin aileye Kızılay ve AFAD aracılığı ile günlük öz bakım ihtiyaçlarını karşılamak üzere; içerisinde şampuandan diş fırçasına kadar günlük yaşamda bir ailenin ihtiyaç duyabileceği malzemeleri içeren ayni yardım paketi dağıttı.

UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, Türkiye Hükümeti´nin konu ile ilgili yardım çalışmaları başarı ile yürüttüğünü belirterek, kampların tam kapasiteye ulaşması, ancak göç akışının sürekli devam ermesi ve yaklaşan kış koşulları ile birlikte gelecek mülteci sayısının 230 bine erişecek olmasının bu konudaki ihtiyaçların karşılanması baskısını sürekli artırdığını vurguladı. Bu nedenle psikososyal destek, güvenli annelik ve aile planlaması gibi konular da dahil olmak üzere değişik alanlarda kurumlar arası işbirliğinin önem kazandığına dikkat çeken Huque, Türkiye Hükümeti'nin UNFPA ile işbirliğinden oldukça memnun olmasının, kendilerini mutlu kıldığını ifade etti.

UNFPA Türkiye Ofisi, aynı zamanda Kızılay ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisine girerek; ilgili kamu kurumları, meslek kuruluşları, üniversiteler ve STK´lardan 31 kişinin katıldığı, uluslararası düzeyde uygulanmakta olan, `afetlerde başlangıçta asgari hizmet paketi´ konusunda başarılı bir sertifika eğitim programını gerçekleştirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.