Biz de Atilla'nın torunuyuz dediler, yendiler

16 Ekim 2012 Salı 22:10
Biz de Atilla'nın torunuyuz dediler, yendiler







A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası yolunda Macaristan ile karşılaşıyor. İtalyan hakem Daniele Orsato’nun yönettiği mücadelede, Türkiye 22. dakikada Mevlüt Erdinç'in attığı golle 1 - 0 öne geçti. Macarlar, 31. dakikada Szalai ile eşitliği sağladı. Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

Maçın ikinci yarısında Macaristan, Szalai'nin ve Gera'nın attığı gollerle 3 - 1 öne geçti.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda oynanan Macaristan - Türkiye maçını ev sahibi Macaristan 1 - 0 geriye düşmesine rağmen Koman, Szalai ve penaltıdan Gera'nın golleriyle 3 - 1 kazandı.

Türkiye'nin de mücadele ettiği D Grubu'nda Hollanda, deplasmanda Romanya'yı 4 - 1, Estonya'da Andorra'yı 1 - 0 mağlup etti.

50. dakikada Macaristan öne geçti. Bu dakikada gelişen atakta Hajnal'ın pasında Kadar, sağ kanatta topla buluştu, ceza sahasına gönderdiği topla arka direkte buluşan Szalai plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2 - 1.

57. dakikada Macaristan penaltı golüyle farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada defansın arkasına Hajnal'ın attığı topa hareketlenen Koman'ı ceza sahası içinde Hamit düşürdü, hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı Gera kullandı ve sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3 - 1.

69. dakikada Nuri'yi ceza alanı içinde yere indirdiler ancak hakem devam kararı verdi. Sol kanattan yapılan orta sonrasında Nuri penaltı noktası üzerinde topu kontrol ettikten sonra arkadan müdahale ile yerde kaldı ama hakem bu pozisyona devam dedi. Yedek kulübesinden ve saha içinde oyuncuların itirazı ise sonucu değiştirmedi.

71. dakikada gelişen atakta Caner'in pasında Aydın, ceza sahası içinde topla buluştu, kaleci Bogdan ile karşı karşıya kaldığı anda vuruşunu yaptı ancak, meşin yuvarlağı kaleci Bogdan karşıladı ve gole izin vermedi.

78. dakikada sol köşeden Emre'nin kullandığı kornerde kale sahasına gelen topu kaleci Bogdan yükselip tuttu, ancak sonra elinden kaçırdı. Kaleci Bogdan çizgi üzerine düşen topu Umut Bulut'tan önce davranarak kontrol etti ve gole izin vermedi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca, Macaristan, sahadan 3 - 1 galip ayrıldı. Ev sahibi ekip bu galibiyetle puanını 9'a çıkardı ve 2. sıraya yükseldi.


İŞTE İLK 11’LER

MACARİSTAN: Bogdan, Vanczak, Liptak, Elek, Varga, Korcsmar, Meszaros, Koltai, Hajnal, Zoltan Gera, Szalai

TEKNİK DİREKTÖR: Sandor Egervari

TÜRKİYE: Volkan, Hamit, Ömer, Egemen, Hasan Ali, Nuri, Emre, Tunay, Mehmet Ekici, Caner, Mevlüt

TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı,

Eksikler can sıkıyor

Milli takımda sakatlıkları bulunan Burak, Selçuk, Gökhan ve Arda'nın Macaristan’a karşı forma giyemeyecek olması, teknik ekibi sıkıntıya sokarken, Abdullah Avcı bu oyuncuların yerine, Serdar Kurtuluş ve Jem Paul Karacan'ı milli takım kadrosuna dâhil etti.

Macaristan’da da eksikler var

İlk üç maçında 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Macaristan’da, önemli futbolcular Türkiye’ye karşı forma giyemeyecek. Estonya karşısında sarı kart gören defansın önemli oyuncularından Roland Juhasz ve takımın gol ayaklarından Balasz Dzsudzsak cezalı oldukları için millilere karşı mücadele edemeyecek.

Galibiyet çok önemli

Milliler, grupta oynadıkları 3 mücadelede, 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldılar. Eğer milliler kazanamazsa, Dünya Kupası’na katılma şansımız çok azalacak.

Romanya kaybederse şansımız artar

Romanya’ya kaybederek gruptan çıkma şansını zora sokan Türk Milli Takımı, Macaristan’ı deplasmanda yenmek istiyor. Romanya ise bugün grubun en güçlü takımı Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Romanya Hollanda’ya yenilirse, Türkiye’nin Brezilya yolundaki şansı daha da artacak.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.