Bombalı araçlar için hırsızlık çetesi kurmuş

Terör örgütü PKK'nın bombalı saldırılarda kullanmak için hırsızlık çetesi kurduğu ortaya çıktı. Çeteye yönelik 8 ilde yürütülen operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı.

20 Şubat 2016 Cumartesi 11:57
Bombalı araçlar için hırsızlık çetesi kurmuş






Bombalı araçlar, için hırsızlık çetesi kurmuş

Terör örgütü PKK'nın kalleş saldırılarında kullanmak için otomobil çetesi kurduğu ortaya çıktı. Çeteye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 21 kişinin sorgusu devam ederken, polis önemli bilgilere ulaştı. İnternet üzerinden satışa çıkarılan otomobillerin plakalarının sahtesini üreten çete, kiralık araç şirketlerinden temin ettikleri araçları çalarak PKK'nın kanlı saldırıları için Lice'ye götürdüğü belirlendi.

ÖRGÜTÜN ARAÇ TEDARİKÇİLERİ

Başkentteki hain saldırıda Salih Neccar'ın patlattığı otomobili temin eden Metin A.'nın Sultanbeyli ve Diyarbakır'da bombalı saldırılarda kullanılan araçları da satın alan kişi olduğu ortaya çıktı.
Saldırıyla ilgili  gözaltına alınanların sayısı 21’e ulaştı. Bolu’da yakalanan Metin A’nın örgütün araç tedarikçisi olduğu, talimat üzerine İstanbul’dan aldığı aracı Diyarbakır Lice’ye götürerek örgüte teslim ettiği anlaşıldı. Zanlının Diyarbakır ve İstanbul Sultanbeyli’deki polis noktalarına yönelik bombalı saldırılarda kullanılan araçları da örgüte temin ettiği belirlendi.

ÇETENİN ELEBAŞI YAKALANDI
 
Bombalı saldırıyı Ankara’da organize eden kişinin ise Kudbettin O. olduğu tespit edildi.  Kudbettin O.’nun terörist Neccar’ı saldırı noktasına eskotluk yaparak götürdüğü belirlendi. Kudbettin O. ile irtibatlı olan ve bombayı temin eden A.K de gözaltına alındı. Gözaltına alınan 21 kişinin Türk vatandaşı olduğu kaydedildi.  Olay yerinde yapılan incelemeler, TNT-RDX tipi bombanın profesyonel bir ekip tarafından özel bir yerde hazırlandığı ihtimalini güçlendirdi.  Patlamanın etkisiyle savrulan servis aracının lojmanlara girmesini ağaçlar engelledi. Bombalı araç ise patlama noktasından 50 metre ileride  bir generalin makam aracının üzerine düştü.  Terörist Salih Neccar’ın vücut parçalarının da saldırının gerçekleştiği alanda 150 metrelik mesafeye dağıldığı belirtildi. (KAYNAK Star Gazetesi)
Son Güncelleme: 20.02.2016 12:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.