Bonn'daki bombada Neonazi şüphesi

13 Aralık 2012 Perşembe 17:20
Bonn'daki bombada Neonazi şüphesi






BONN (CİHAN)- Almanya'nın Bonn şehrinde ana tren garında bulunan bombalı çantanın arkasında kimlerin olduğu konusunda birbirinden çarpıcı iddialar gündeme gelmeye başladı. Alman basınında yer alan bazı haberlerde şüpheli ya da şüphelilerin Neonazi çevrelere mensup olabileceği iddiası ortaya atıldı. Polis, saldırı girişimini bertaraf ettikten sonra, Afrikalı iki kişiyi gözaltına almış, ancak suçsuz oldukları anlaşıldığı için zanlıları serbest bırakmıştı.

Bomba imha edildikten sonra hummalı şekilde şüphelilerin izini süren emniyet birimleri, birbiri ardına ortaya çıkan iddialar, tanıklar ve zanlılar nedeniyle somut sonuca ulaşmakta zorlanıyor. Buna rağmen yetkililer lacivert spor bir çantanın içinde bulunan bombanın yüksek derecede etkili ve tehlikeli olduğunda hemfikir görünüyor. Yetkililerin somut sonuca ulaşamaması ise eylemin failleri ve saikleri üzerinde dolaşan sis perdesinden kaynaklanıyor. Bild'in internet portalında konu hakkında yer verilen bir haberde, soruşturmayı yürüten emniyet birimlerinin şüphelerini İslamcı terör yerine bu kez de Neonazi terörü ihtimali üzerine yoğunlaştırdığı ileri sürüldü.

IRKÇILAR, SELEFİLERE TUZAK MI KURDU?

Bild Online, Neonazi çevrelerin Selefi kesimi zan altında bırakmak amacıyla bu tür bir eylem hazırlamış olabileceği yönünde spekülasyonlara yer verirken, Bonn polisi ise hala kimliği belirsiz şüpheliler hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Yetkililer bu kapsamda son olarak Bonn Ana Tren Garı yakınlarında bulunan bir McDonald's şubesinin güvenlik kamerası kayıtlarından üçüncü bir şüphelinin izine ulaşmıştı.

ARANANLARA BEYAZ ZANLI DA EKLENDİ

Görüntülerden 1,90 boyunda olduğu anlaşılan koyu tenli şüphelinin robot resimlerini basına dağıtan yetkililer, 30 ila 35 yaşları arasındaki şüphelinin bir lise öğrencisi tarafından görüldüğünü ifade etmişti. Ancak koyu tenli şüphelinin bombalı çantayı beyaz bir şahıstan teslim aldığı ya da çaldığı yönünde ifadeler bulunması şüpheleri farklı bir yöne çekti. Koyu tenli şüphelinin çantayı aldıktan sonra raylara bıraktığı ve koşarak olay yerinden kaçtığı belirlenirken, polis aranan şahısların arasına beyaz şüpheliyi de ekledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.