Börek ustası işsiz çift kaymakamlık sayesinde iş veren oldu

13 Aralık 2012 Perşembe 10:39
Börek ustası işsiz çift kaymakamlık sayesinde iş veren oldu






SAMSUN (CİHAN)- Samsun merkeze bağlı Atakum Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sağladığı 15 bin lira faizsiz krediyle işsiz olan vatandaşlar işveren konumuna geldi.

Özellikle konut yapımında Türkiye´nin kısa sürede en hızlı büyüyen ilçesi olma özelliğine sahip Atakum´da bir biri ardına biten lüks konutlarda vatandaşlar yaşamaya başlarken Kaymakamlık da ilçede yaşayan ihtiyaç sahiplerinin gelir seviyesini artırmak için projeler üretiyor. Sahil kenarında bulunan Atakum'da işsiz ve dar gelirlilerin arasında uçurum oluşmaması için özel bir çaba sarf ettiklerini hatırlatan Kaymakam Salim Demir, Atakum´un diğer ilçelerden farklı bir sosyal yapısı bulunduğunu söyledi. Atakum Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak projelerini sürekli hazırcılık anlayışına dayalı 'Hep ver' yerine bir kere verip ayakları üzerinde durmasını sağlamaya yönelik olduğunu kaydeden Kaymakam Demir, En son bu projeden yararlanan bir çiftimiz açtığı börekçi dükkânında işçi olarak çalışmayı düşünürken bugün patron oldular. Açtıkları börekçi dükkânında karı-koca çalışan ihtiyaç sahibi aile bir de üstüne burada işveren konumuna geldiler. Bizim verdiğimiz 15 bin TL krediyi söz konusu aile 2 yıl ödemesiz faizsiz 5 yılda ödemeli şeklinde aldı. Biz parayı ihtiyaç sahibi aileye vermiyoruz. Onun istediği dükkân için gerekli malzemeleri en ucuz yoldan temin edip yerleştirdikten sonra anahtar teslimi şeklinde yapıyoruz. dedi.

Projeden yararlanan Gülüser Hakan, eşinin İzmir´de börekçilik yaptığını, orada işsiz kalınca memlekete döndüklerini belirtti. Burada da iş bulmada sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Hakan, Televizyonda bu kredilerin verildiğini duydum ve kaymakamlığa başvurduk. Yazışmaların ardından kredi talebimiz onaylandı ve biz de iş yerini açtık. Eşim işsiz, ben de ev hanımıydım, şimdi ise ikimiz de işveren olduk. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.