NEVŞEHİR (CİHAN)- Nevşehir Özel Lara Koleji öğrencileri, fen ve teknoloji dersinde teorik olarak anlatılan konuları laboratuvar imkânları veya ilgili kurumlara bizzat giderek pratiğe dönüştürüyor. Öğrencilere bu sayede kalıcı öğrenme imkânı sağlanıyor.
Özel Lara Koleji öğrencileri, fen ve teknoloji dersi kapsamında Kapadokya Diyaliz Merkezi'ne ziyarette bulundu. Fen ve teknoloji dersi öğretmeni Nesrin Evren'in rehberliğinde düzenlenen geziye okulun 7. sınıf öğrencileri katıldı. 'Boşaltım sistemi ve sağlığı' konusunda bilgi almak üzere gerçekleştirilen ziyarette, öğrenciler Dr. Aylin Öden tarafından karşılandı. Merkezi gezen öğrenciler hem görerek hem de sorular sorarak diyalizle ilgili bilgiler edindi. Ziyaret sayesinde öğrenciler boşaltım sistemi rahatsızlıkları konusunda bilgi edindi, ayırca diyaliz makinesini ve nasıl bir işlem gerçekleştirdiğini yerinde gördü.
Öğrenciler ise hastalarla yaptıkları görüşmelerin ardından böbreklerin ne kadar önemli olduğunu anladıklarını ve böbreklerini daha iyi koruyacaklarını ifade etti.
CİHAN