Boşanmayın, ikinci hanım alın demişti | O doktor görevden alındı

GATA'da Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Ali Edizer, sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından görevden alındığı açıklandı.

05 Ekim 2020 Pazartesi 13:58
Boşanmayın, ikinci hanım alın demişti | O doktor görevden alındı







Boşanmayın, ikinci hanım alın demişti | O doktor görevden alındı



Medeni Kanun hakkındaki paylaşımı nedeniyle GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer hakkında inceleme başlatıldı. Sözleşmesi feshedilen Edizer, görevden alındı.


Sağlık Bakanlığı, sosyal medyadaki açıklamalarıyla tepki çeken Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer'i görevden aldı.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu, sosyal medya paylaşımlarıyla tepki çeken Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer hakkında inceleme başlattı.

Dr. Edizer, GATA ile sözleşmesi feshedilerek görevden alındı.

ATV'de yayınlanan 'Esra Erol'da' programını eleştiren Edizer, "Esra Erol'a bizi götüren yolun başı, İsviçre Medeni Kanunu'nun kabul edilmesidir. Sorsan ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyete tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliği. Kuvveden fiile batı ahlâksızlığı..." ifadelerini kullanmıştı.

​Edizer, sosyal medya hesabında paylaştığı bir başka video konuşmasında da, "Medeni Kanun'u yıkmak için mücadele ettiğini" söylemiş, Türkiye Cumhuriyeti yasaları gereği resmi nikahla sadece tek kişiyle evlenilmesini eleştirerek, "Boşanmak yerine ikinci eşi alın" demişti.


​CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Edizer’in paylaşımıyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü belirtere, "Sosyal medya paylaşımları nedeniyle GATA’nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer’e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilettim. Sayın Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti" açıklamasında bulunmuştu.

“SAĞLIK KİMLERE EMANET EDİLDİ”

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer de, tepkisini yazılı bir açıklama ile gösterdi. Taşçıer, “Türkiye’de sağlık kimlere emanet edildi, görüyoruz. Yıllarca dünya çapında doktorlar yetiştiren GATA, bugün tarikatçıların yönettiği kadınlara hakaretlerin edildiği bir yer haline gelmiş” diyerek tepki gösterdi.

“BAŞHEKİM YARDIMCISI MISIN, CÜBBELİ HOCA MISIN”

Ordu Bağımsız Milletvekili Cemal Enginyurt da Edizer’e tepki gösteren siyasetçiler arasındaydı.

Enginyurt, “Ali denilen zat! GATA'da Başhekim Yardımcısı mısın, Cübbeli hoca mısın? Bir karar ver. Medeni kanunla mücadele veriyormuşsun, ikinci eşi alabilirmişiz. Hadi oradan! Bunu bizim evdeki hanım duymasın. Rüyada görsek, uykuda keser bizi. İşiniz gücünüz kadın, cinsellik. İslam Kainat dinidir.”

Edizer’in tepki çeken paylaşımları sadece medeni kanun ve kadınlarla ilgili de değil. Siyasileri, çeşitli toplulukları hedef alan ayrıştırıcı ifadeleri de bulunuyor.

ALİ EDİZER KİMDİR?

Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlayan Dr. Ali Edizer kimdir?

Edizer, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır. Daha sonrasında ise Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Sağlık Ocağı Hekimliği, Hakkâri'de Askeri Hekimlik, İl Sağlık Müdür Yardımcılığı, 11 yıl çeşitli özel sağlık kuruluşlarında hekimlik ve yöneticilik, Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Gn Md Yardımcılığı, SGK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

EDİZER'İN ÇALIŞTIĞI KURUMLAR

(03/2018 – 05/2020): Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı

(10/2016 – 02/2018): Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı

(10/2012 - 10/2016): Dr. A. Yurtaslan Ankara Onkoloji E.A.H. Başhekim Yardımcısı

(10/2012 - 10/2013): Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Danışmanı

(01/2012 - 10/2012): Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü

(08/2011 - 01/2012): Sağlık Bakanlığı Müsteşar Danışmanı

(05/2010 - 08/2011): SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı

(09/2009 - 05/2010): Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı

(2005 - 2009): Özel Sağlık Kuruluşlarında Yönetici

(2001 - 2005): H. N. Köseoğlu Sağlık Ocağı Tabibi

(1999 - 2000): Kayseri İl Sağlık Müdür Yardımcısı

(1997 – 1999): H. N. Köseoğlu Sağlık Ocağı Tabibi

(1996 - 1997): Hakkâri Çukurca Askerlik Görevi

(1992 - 1996): Kayseri Keykubat Sağlık Ocağı Tabibi

Son Güncelleme: 05.10.2020 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.