Böyle dram görülmedi

Çocuklarını kanlarıyla besliyorlar

15 Ağustos 2014 Cuma 06:41
Böyle dram görülmedi






Böyle dram görülmedi

IŞİD zulmünden kaçan Ezidiler yaşam savaşı veriyor. Açlık ve susuzlukla mücadele eden Ezidiler çocuklarını kanlarıyla besliyor

Genç kızlarsa IŞİD tecavüzüne uğramamak için intiharı seçiyor.

BEBEKLERİN DRAMI YÜREK BURKUYOR

Habertürk gazetesinin haberine göre; IŞİD’in saldırılarından kaçan Ezidiler arasındaki bebeklerin dramı yürek yakıyor. Adı Cennat.. Irak’ın Sincar bölgesinde yaşıyordu.. Daha 55 günlük... Musul’un IŞİD’in eline geçtiği günlerde doğdu. Annesiyle önce Sincar Dağı’na, sonra Erbil’e doğru göç yollarına düştü. Ailesiyle birlikte binlerce Ezidi’yle Erbil’deki boş inşaatlara sığındı. Annesi mamaya, temizlik malzemesine, yiyecek ekmeğe muhtaç olduklarını anlattı.

"8 GÜNLÜK Bebek SEBZE KASASINDA TAŞINIYOR"

Ferman Bebek ise henüz 8 günlük... IŞİD Sincar’a (Şengal) girdiğinde o daha annesinin karnındaydı. Annesi hem hendi canını hem de onun canını kurtarmak için binlerce Ezidi gibi Sincar Dağı’na sığındı. Çünkü IŞİD, din değiştirmeyen Ezidiler için ölüm fermanı çıkarmıştı. Sıcak, açlık ve susuzluğun adı olan Şengal’de dünyaya gelen bebeğe, ‘Ferman’ adı verildi. Bir beşiği bile olmayan ve henüz 8 günlük olan Ferman Bebek, bir sebze kasasında taşınıyor. Şengal Dağı’ndan annesiyle birlikte kurtarılan Ferman Bebek, Suriye’deki Rojava bölgesine götürüldü. Türkiye sınırındaki Ezidi sayısınınsa 20 bini bulduğu öğrenildi.

OĞLUNDAN ÖLÜMÜNÜ İSTEDİ

Sincar Dağı’nda, yaşlı olduğu için yürüyemeyen bir kadının IŞİD’in eline geçmemek için oğlundan kendisini öldürmesini istediği, oğlunun da bu isteği yerine getirdiği ileri sürüldü.

EZİDİLER SÜRYANİLERLE MİDYAT'A YERLEŞTİRİLECEK

Türkiye’ye kaçan Ezidilerin sayısı 2 bine yaklaştı. Silopi’ye giden Ezidilerin bir bölümü, AFAD tarafından inşa edilen konutlara yerleştirildi. Cizre’ye giden Ezidiler de belediyeye ait yerlerde konaklıyor. Sınırda bekleyen 7 bine yakın Ezidi’nin bir bölümünün, ilk etapta Süryaniler için kurulan Midyat’taki bin 500 kişilik kampa yerleştirilmesi planlanıyor. Irak sınırları içinde Ezidi ve Türkmen mülteciler için 2 kamp kurulacağı öğrenildi. Ezidilerin ihtiyaçlarının karşılanması için gelecek hafta 4 insani yardım TIR’ı Kuzey Irak’a gönderilecek.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.