Böyle ihanet görülmedi: Binlerce PKK'lı terörist tedavi edilmiş

Diyarbakır'da iki devlet hastanesinde PKK'lı doktor ve hemşireler ile hastane yöneticilerinin adının karıştığı skandal büyüyor. Her iki hastanede yaralı mehmetçiklerin 'İhmal' sonucu ölümü ve binlerce teröristin gizlice tedavi edilmesi müfettiş raporlarına girdi. İhanetin odağı haline gelen iki hastanede araştırmalar sürüyor...

29 Nisan 2016 Cuma 18:46
Böyle ihanet görülmedi: Binlerce PKK'lı terörist tedavi edilmiş






Böyle ihanet görülmedi: Binlerce PKK'lı terörist tedavi edilmiş

PKK'lı doktor ve sağlık çalışanlarının ihaneti belgeleniyor. Gündeme yaralı asker ve polislere kötü davranan sağlık çalışanları iddiasının varlığıyla gelen Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi hakkındaki hazırlanan raporlar ihaneti belgeliyor. Devletin imkanlarıyla bu iki hastanede görev yapan PKK yandaşı doktor ve sağlık çalışanları ile hastane yöneticilerinin binlerce teröristin tedavisini yaptırdığı ortaya çıktı. İsimleri silinen teröristlerle ilgili bilgilere ulaşan müfettişler hazırladığı raporu Sağlık Bakanlığı'na gönderdi.

DOKTOR İHMALİ İLE ŞEHİT OLAN ASKERLER VARDI

Aynı hastanelerde doktor ve sağlık çalışına ihmali yüzünden çok sayıda güvenlik personelinin can verdiği iddiaları daha önce tartışma konusu olmuştu. Sosyal medyada bu hastanelerde görevli terör örgütü yandaşı hemşire ve doktor olduğunu iddia eden kişilerin mesajları da inceleniyor. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde sahte isim ya da başka hastaların üzerinden tedavi edilen PKK / PYD’li teröristlerin silinen kayıtlar ortaya çıkmıştı. Yaralı asker ve polislerin Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde doktorların ihmali üzerine şehit olduğu iddiasını araştıran Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla Kobani olaylarını bahane ederek 6-8 Ekim 2014’te kentte ortalığı savaş alanına çeviren teröristlerin, iki kamu hastanesinde sahte isim ve eski hastalara ait kayıtlarla tedavi edildiğini ortaya çıkarmıştı.

TERÖRİSTLERİN TEDAVİ PARASINI DEVLETE ÖDETMİŞLER

Edindiği bilgilere göre Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde yaklaşık bin 500 kişi usulsüz şekilde tedavi edildi. Soruşturmayı yürüten müfettişler, hastane yönetiminden o döneme ait kayıtları istedi, ancak ‘silindi’ yanıtını aldı. Silinmeden önce duyarlı hastane personelinin kopyaladığı verilere göre, üç gün içinde çoğu Diyarbakır dışından ve Suriye’den gelen yüzlerce kişi, acil servise başvurdu. Kayıtlara göre, acil şikâyetiyle daha önce tedavi olan hastaların bilgileriyle kırsaldan ve Suriye’den gelen PKK ile PYD’li teröristler tedavi edilmiş.  Tedavi masrafları ise SSK’ya ödetilmiş.

KURŞUN VE BIÇAK YARASI

Bir gün arayla farklı kişilerin aynı isimle tedavi edildiği hastanelerde şikâyetlerin büyük bir bölümü, ‘tüfek ve ağır silahlarla ateş sonucu yaralanma’ olarak kaydedilmiş. Bir diğer şikayet ise ‘darp veya çarpma sonucu yaralanma’ ve “bıçak kılıç ve kamayla yaralanma.” Sadece bir hastaneye ait elde edilen 664 kişilik hasta kayıtlarına göre, yaralıların 92’si Suriye’den gelen PYD’li terörist.STAR
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.