Bu kez karşıt düşüncedeki üniversite öğrencileri çatışmadı, fikir birliği yaptı

14 Aralık 2012 Cuma 15:47
Bu kez karşıt düşüncedeki üniversite öğrencileri çatışmadı, fikir birliği yaptı






BOLU (CİHAN)- Üniversite kampüslerinde karşıt görüşteki öğrencilerin çatıştığı haberlerinin geldiği bir dönemde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrenci Konseyi bir ilke imza atarak, farklı görüş ve fikirlerde faaliyet gösteren öğrenci gruplarını bir araya getirerek aynı konuda görüş birliğine varmayı başardı. AİBÜ Kongre Merkezi Yeşil Salon´da AİBÜ Sorunları Öğrencileri Birleştiriyor başlığıyla düzenlenen toplantıya, öğrencilerin kampüse ulaşımda yaşadıkları sıkıntılar damgasını vurdu.

Genç Kalemler Topluluğu, Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Trabzonsporlular Topluluğu, TÜHOM, Kitap Topluluğu, İdeal Gençlik Topluluğu´nun aralarında bulunduğu 42 topluluğun başkanları, üyeleri ve konsey temsilcilerinin katıldığı toplantıda öğrencilerin eğitim, barınma, yemekhane ve ulaşım sorunları ele alındı.
AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı İlyas Taşkıran, Mevlana´nın Ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım felsefesi ile yola çıktıklarını ve Düşüncede Farklılık Eylemde Birlik sloganıyla üniversiteler arasında bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Öğrenci Konseyi olarak farklı fikir ve görüşlerde faaliyet gösteren 42 öğrenci topluluğunu bir araya getirdik. Toplantı, öğrenci arkadaşlarımızın ortak sorunlarını görme açısından son derece yararlı oldu. şeklinde konuştu.
Eğitim, barınma, yemekhane gibi sorunların gündeme geldiği toplantıya öğrencilerin kampüse ulaşımda yaşadıkları sıkıntılar damgasını vurdu. Kampüse ulaşımı sağlayan Karaköy Kooperatifi'nin verdiği hizmette yetersiz kaldığına dikkat çeken katılımcılar, toplantı sonunda ulaşım sorunu ve çözüm önerileri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptılar.
Açıklamada, sürekli gelişen üniversitemizde öğrenci sayısının da arttığı ancak bu duruma ayak uyduramayan bir ulaşım işletmesinin olduğu ifade edilerek, Gerek kalite, gerek fiyat, gerekse araç sayısı bakımından yeterli olmayan söz konusu ulaşım işletmesi, bizden sonra gelecek öğrenciler adına da endişelenmemize neden olmaktadır. Üniversite bir şehrin gelişen yüzünü gösterir. Bolu´nun yaklaşık 6´da 1´ini oluşturan öğrencilerimizin bilimle, fenle uğraşması gerekirken böyle bir durumla uğraştığımızdan dolayı hicap duymaktayız. denildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.