Bugün hava nasıl olacak? İstanbul'da toz aşımı var 

İstanbul ve çevresinde dün akşam saatlerinde etkili olan toz aşımının bugün de kendini göstermesi bekleniyor

24 Nisan 2019 Çarşamba 07:09
Bugün hava nasıl olacak? İstanbul'da toz aşımı var 






Bugün hava nasıl olacak? İstanbul'da toz aşımı var 



Marmara bölgesi ve İstanbul çevresini dün akşam saatlerinden itibaren etkisi altına alan toz aşımının bugün de süreceği bildiriliyor. Toz aşımının yağmurlu kesimlerde çamur etkisi yapacağı uyarısı geldi.. 

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul için önemli bir uyarılar var. Dün akşam saatlerinde kendisini göstere toz aşımının bugün de sürmesi bekleniyor. 
İstanbul dün akşam toz taşınımının etkisine girdi. Türkiye'nin geneli ise parçalı ve az bulutlu olacağı, sıcaklıkların da 2 ile 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Doğu bölgelerinde yağmur yüksek kesimlerde ise kar yağışının etkili olması bekleniyor...


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sivas, Tokat, Ordu, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığının güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. İstanbul için ise akşam saatlerinde toz taşınımı uyarısı var. 


İSTANBUL İÇİN TOZ TAŞINIMI UYARISI

İstanbul'un bu akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisine girmesi bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre, bölgenin bu akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisine girmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, yer yer etkili olacağı tahmin edilen toz taşınımının neden olabileceği hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Toz taşınımının bu akşam 18.00'de başlayarak yarın akşam 23.59'a kadar etkili olmasının beklendiği duyuruldu.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ: Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu Bölgesi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde gece ve sabah saatlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Yetkililerin ve çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları ve don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. 

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL 7°C, 17°C
Parçalı bulutlu

ANKARA 0°C, 16°C
Parçalı bulutlu

İZMİR 11°C, 22°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

ANTALYA 12°C, 24°C
Parçalı bulutlu

DÜZCE 2°C, 18°C
Parçalı bulutlu

TRABZON 9°C, 12°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM -2°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DİYARBAKIR 5°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.