Bugün hava nasıl olacak? Yağmur, kar birden geliyor

Meteoroloji bugün için çok sayıda bölge ve il merkezini uyardı. Kar ve yağışlı hava sistemi Karadeniz, Güney Doğu, İç Anadolu, ve Akdeniz'in kıyı kesimlerini etkisi altında tutacak.

12 Aralık 2018 Çarşamba 09:24
Bugün hava nasıl olacak? Yağmur, kar birden geliyor






Bugün hava nasıl olacak? Yağmur, kar birden geliyor



Bugün hava nasıl olacak? Türkiye kar ve yağmurlu hava ile fırtınalı bir güne hazırlanıyor. Meteoroloji verilerine göre Antalya'nın doğu  kesimleri, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Ordu ve Şırnak çevrelerinde sağanak, Doğu Anadolu ile  Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer yoğun kar bekleniyor.

Antalya'nın doğu kesimleri, Doğu Karadeniz'in kıyı  kesimleri, Güneydoğu Anadolu ile Hatay,  Kahramanmaraş, Osmaniye, Ordu ve Şırnak  çevrelerinde yarın sağanak etkili olacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Trakya  dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların, Antalya'nın doğu kesimleri, Doğu Karadeniz'in kıyı  kesimleri, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Ordu ve Şırnak  çevrelerinde kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) ve yer yer sağanak (51-75  kilogram/metrekare) olması bekleniyor.

Elazığ ve Malatya dışında Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç  kesimlerinde görülecek kar yağışlarının da yer yer yoğunluğunu artıracağı tahmin  ediliyor.
Rüzgarın, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu  Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli  fırtına (50-70 kilometre/saat) şeklinde olması bekliyor.

Sıcaklıklar ise ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (2 ila 8 derece) azalacak.

Anahtar Kelimeler:
Bugün Hava Nasıl Olacak?
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.