Bülent Arınç: Hava operasyonları meşrudur, doğrudur ve yerindedir

22 Ağustos 2011 Pazartesi 23:32
Bülent Arınç: Hava operasyonları meşrudur, doğrudur ve yerindedir






Hava operasyonlarına karşı bazı grupların eylem yapmak istemeleri ve BDP'nin Abdullah Öcalan ile görüşme talebini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Operasyonlar meşrudur, doğudur ve yerindedir." dedi.
Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, hava operasyonlarına karşı bazı grupların eylem yapmak istemeleri ve BDP'nin Abdullah Öcalan ile görüşme talebinin hatırlatılması üzerine şu cevabı verdi: "Bu talepler, Adalet Bakanlığı'ndan yapılan rutin taleplerdir. Bakanlığımız değerlendirip kararını verecektir. Hava operasyonları meşrudur ve yerinde ve doğrudur. Bu operasyonları eleştirenler uluslararası gelen tepkileri de ölçsünler. Sokağa sivil kıyafetlerle çıkmış 2 uzman çavuşun arkasından vurulmaları herhalde vicdanları yaralar. Bu eleştirileri yapanların vicdanları da varsa bu yaşananlardan bilgi alsınlar. Biz terör eylemlerinin beslendiği Kandilin her tarafına operasyon yaparız. Onların yapacağı iş vicdan ve akıllarıyla hükümete destek olmalarıdır. Yoksa bu 100 kişinin tepkisine 74 milyon insan onay vermez."
Hakkari Çukurca'da şehit olan Uzman Çavuş Erhan Ar'ın cesedine ulaşılamamasına ilişkin soruya ise Arınç, "Dün bulunan cesetle ilgili çalışma sürüyor. Cesedin vücut bütünlüğü vardır. Yüzde 90 askerimize ait. Ama bunun için Adli Tıp'ta ciddi çalışma yapılıyor." karşılığını verdi.

ARINÇ, KARAYILAN KONUSUNDA TRT VE AA'YI SAVUNDU
Karayılan'ın yakalandığına ilişkin TRT ve AA'nın yaptığı haberlere dönük eleştirilerin sorulması üzerine Arınç, Başbakan Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad arasında Karayılan ile ilgili konuşma olmadığını aktardı. Haberler konusunda TRT ve AA'yı savunan Arınç, "TRT'de protokol haberciliğini bıraktık. Bazı yol kazaları yaşanabilir. Yakalanmadığını teyit etmedik dedi. Bence objektif ve doğru bir habercilik yaptı. Karayılan'ın görüntüsünün olduğu bir haber bir ses yok. İşin içinde bir şeyler var. Bir meçhulün karşısındayız." dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in sunumunu sorulması üzerine Arınç, Milli Eğitim'de yeni bir dönem başlayacağını kaydederek, öğrencilerin nitelikli olarak yetiştirilmesi amacını taşıdıklarının altını çizdi.
Ayrıca, Suriye'deki bayramlaşmanın sorulması üzerine Arınç, "Bayramlaşmanın sorun olmadan yapılacağını biliyoruz. Herhangi bir engel Türkiye tarafından yok." dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.