Bulgurlu: Alternatif tarım alanları oluşturarak gelir artırılmalı

14 Aralık 2012 Cuma 15:44
Bulgurlu: Alternatif tarım alanları oluşturarak gelir artırılmalı






ANTALYA (CİHAN)- Antalya Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, turizmi besleyen ana unsurun tarım sektörü olduğunu, alternatif tarım alanları oluşturularak tarım gelirlerinin artırılması gerektiğini söyledi. Verimli toprak yapısının portakal, mandalina, limon, zeytin, erik, şeftali, badem, ceviz,nar ve üzüm meyvesi yetiştiriciliğini yaygınlaştırdığını belirten Bulgurlu, ekolojik ve örtü altı tarım alanlarının çoğaltılmasıyla nitelikli tarımda markalaşmanın sağlanacağını kaydetti.

Emir Osman Bulgurlu, yaptığı açıklamada, Manavgat'ta turizm kadar tarımın da çok önemli olduğunu vurguladı. Bulgurlu, yaptırdıkları araştırma ve toprak tahlilleri sonuçlarına göre verimli toprak yapısıyla dünyada nadir yetişen tropikal meyvelerin bölgede yetişmesi için çalışma yaptıklarını ifade etti.

Bu bağlamda nitelikli tarım uygulamaları çerçevesinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'nın desteğiyle Mango Yetiştirme Projesi'ni hayata geçirdiklerini belirten Bulgurlu, meyve elde ediminde başarılı olduklarını ve alternatif tarımın yaygınlaşmasına yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bulgurlu, Dünyada Manavgat kadar su ve toprak zengini başka bir şehir yok. Bölgemizde turizm kadar tarıma da önem veriyoruz. Bölgemizde turizmi ayakta tutacak ana unsur nitelikli tarım yapmada. Bunu mango yetiştiriciliği ve zeytincilikte başardık. Ülkemizde mangonun da yetiştirebileceğini gösterdik. Çiftçimiz, yetiştirdiği sebze ve meyve konaklama tesisleri mutfağına sunarsa Manavgat için katma değer oluşturur. Sürdürülebilir turizmin yolu nitelikli ve alternatif tarımdan geçiyor. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.