Bulgurlu: Sıkı denetimlerle turist kazalarını yok denecek seviyeye getirdik

11 Aralık 2012 Salı 18:56
Bulgurlu: Sıkı denetimlerle turist kazalarını yok denecek seviyeye getirdik






ANTALYA (CİHAN)- Antalya'nın Manavgat ilçesinde aktif turizm sezonunda turizm seyahat acentelerine yapılan sıkı denetim sayesinde turistlerin taşıyan araçların karıştığı kaza sayısında düşüş yaşandı.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, yaptığı açıklamada, turizm sezonunda bölgede 20 turizm seyahat acentesinin 641 aracına denetleme yapıldığını söyledi. 'Turizmde Trafik Güvenliği' projesi kapsamında denetimlerde turizm sektöründe çalışan sürücülerin eğitimden geçirildiğini belirten Bulgurlu, denetimlerde Karayolları Taşıma Kanunu'na muhalefet eden 17 araca da cezai işlem uygulandığını kaydetti.

D-400 Karayolu'nda turizm taşımacılığında denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirten Bulgurlu, tatile gelen turistlerin güvenli taşımaya bağlı can güvenliklerinin de önemli olduğunu söyledi.

Antalya'nın dünya turizminde en güvenilir şehirler arasında yer aldığına dikkat çeken Bulgurlu, Paris, Londra ve Singapur'dan sonra en fazla turist çeken şehrin Antalya olduğunu kaydetti.

Sıkı denetim, güvenli seyahat bilgilendirmesi ve turizm seyahat acentelerinde turist taşıyan kişileri eğitiminin, turist kazalarını yok denecek seviyeye getirdiğinin kaydeden Bulgurlu, Bunu sıkı denetim ve eğitimle başardık. Turist taşımacılığında denetimin çok önemli gördük. Denetimlerimizi 2013 turizm sezonunda aralıksız sürdüreceğiz. Ülkemize, Antalya ve Manavgatımıza tatile gelen turistleri kaldıkları konaklama tesislerine oradan da ülkelerine en sağlıklı şekilde göndermek için uğraş veriyoruz. Denetimlerle ölümlü turist kazalarına son vermek istiyoruz. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.