Burdur, şehit polis memurunu uğurladı

16 Ekim 2012 Salı 17:27
Burdur, şehit polis memurunu uğurladı






Mardin'in Derik ilçesinde, PKK'lı teröristlerin polis aracının geçişi sırasında yola yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit olan polis Memuru Orhan Ayan(42) memleketi Burdur'da tekbirlerle uğurlandı.

Şehidin naaşı 'helallik' alınması için önce Burdur merkeze bağlı Aziziye köyündeki baba ocağına getirildi. Burada 'helallik alınması ve dua edilmesinin' ardından şehit Orhan Ayan'ın cenazesi köy mezarlığına götürüldü. Öğle namazına müteakip mezarlıkta kılınan şehidin cenaze namazına Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğ General Şafak Karaağaç, Burdur Garnizon komutanı Kurmay Albay Ümit Saltaş, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da katıldı. İl Müftü Yardımcısı Halik Taş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit polis memuru Orhan Ayan köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze namazı öncesinde şehidin babası Ali Ayan, annesi Kezban Ayan, ağabeyi Turan Ayan, eşi Filiz Ayan, oğlu Berkay Ayan ve kızı Büşra Ayan taziyeleri kabul etti.

Şehit Özel Harekat Polisi Orhan Ayan'ın Konya'da görev yaptığı ve geçici görev için Mardin'e gönderildiği belirtildi.
Hacca gidecek olan Burdur Valisi Yılmaz'ın da şehit cenazesine katılabilmek için kutsal topraklara gidiş gününü ertelediği öğrenildi.




CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.