Bursa Orman Bölge Müdürü Coşkun: Orman Fakültesi bizi heyecanlandırdı

17 Ekim 2012 Çarşamba 10:45
Bursa Orman Bölge Müdürü Coşkun: Orman Fakültesi bizi heyecanlandırdı






BURSA (CİHAN)- Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bursa Teknik Üniversite bünyesinde kurulan Orman Fakültesinin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Coşkun: Yaptığımız işleri bir mihenk taşı gibi gördüğümüz Orman Fakülteleri ve Araştırma Enstitüleri ile birlikte değerlendirmek istiyoruz. dedi.

Ahmet Köksal Coşkun, Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi'ne Dekan Vekili olarak atanan Doç. Dr. Ramazan Kurt'u ziyaret etti. Orman Fakültesi'nin önemine dikkat çeken Coşkun, şunları dile getirdi: Yaptıkları çalışmalarda kendilerine mihenk taşı olacak bir kurumun Orman Fakültesi'nin, Teknik Üniversite bünyesinde kurulmuş olmasından büyük mutluluk duyduk. Bursa, ülkemizin küçük bir numunesi konumunda bulunuyor. Bölgemizde karaçam, kızılçam, göknar ve kayın gibi her iklimden ağacın varlığı ile Orman Endüstri Mühendisliği ve İnegöl'ün mobilya sektöründeki öncülüğüyle de araştırma yapmak için çok güzel bir ortam var. Orman Fakültesi'nin kurulması bizi heyecanlandırdı. Yaptığımız işleri bir mihenk taşı gibi gördüğümüz Orman Fakülteleri ve Araştırma Enstitüleri ile birlikte değerlendirmek istiyoruz.

Orman Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ramazan Kurt ise Bursa Teknik Üniversitesi'nin en az yüzde 30'unun lisansüstü öğrencisi olmak üzere araştırma misyonlu bir üniversite olduğunu söyledi. Ana amaçlarından bir tanesinin yabancı dile hakim ormancılık ve orman endüstrisinin ihtiyaçlarına cevap verecek ve gelişen teknolojiye uyum sağlayabilecek nitelikli mühendis yetiştirmek olduğunu belirtti. Kurt, Orman Fakültesi ve Orman Bölge Müdürlüğü arasındaki işbirliği ve koordinasyonu artırarak ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak istiyoruz. dedi.

Orman endüstri sektöründe araştırma konularının tespiti için taramalar yaptıklarını dile getiren Kurt, Orman Bölge Müdürlüğü ile de kısa ve uzun vadede hangi alanlarda işbirliği yapılabileceğinin tespit edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.