Bursa'da çete operasyonu: 22 gözaltı

14 Aralık 2012 Cuma 13:06
Bursa'da çete operasyonu: 22 gözaltı






BURSA (CİHAN)- Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen çete operasyonunda, 'silahla adam öldürmeye teşebbüs, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kasten yaralama' gibi 24 ayrı eylem gerçekleştirdiği tespit edilen çete üyesi 22 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 1 pompali tüfekle 4 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Osmangazi ilçesi Hürriyet ve Bağlarbaşı mahallelerinde vatandaşlara baskı kuran kişilerin olduğu yönündeki şikâyetler üzerine çalışma başlattı. Bir yıl süren teknik takip ve soruşturma hazırlığının ardından polis, operasyon için harekete geçti. Polis, A.A. (33) ve N.Z.'nin (36) liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik operasyonda 22 kişiyi gözaltına aldı. 4 zanlı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 av tüfeği, 4 ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve çek, 1 kalem tabanca, 1 ses kaydetme cihazı, 4 bilgisayar kasası, 3 hard disk, 3 flash disk ve 2 sahte ehliyet ele geçirildi.

SEN DÖVÜLMÜŞ GİBİ YAP

Emniyette sorgulamaları tamamlanan 18 zanlı, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüt kapsamında hürriyetten yoksun kılmak, nitelikli yağmaya teşebbüs, kasten yaralama, 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet, ikamet, iş yeri ve araç kurşunlama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, suça azmettirme, suç üstlenme, suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme, ölümle tehdit ve hakaret' iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Zanlıların kalem kamerayla şantaj amaçlı görüntü çektikleri ve ortam dinlemesi yaptıkları ileri sürüldü. Zanlıların çek senet tahsilât işlerine karıştıkları ve kaçırdıkları bir kişinin el koydukları aracını satarak parasını aldıkları ortaya çıktı. Çetenin 24 ayrı eylem gerçekleştirdiği belirlendi.

Zanlıların emniyette verdiği ifadeler ise polisleri bile şaşırttı. Zanlıların, tahsilât yapacakları kişiye 'Sen kafanı, gözünü sar' dayak yemiş gibi dolaş. Seni darp ettiğimizi zannetsinler. Alacağımız paranın yarısını sana verelim' dedikleri öne sürüldü.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.