'Çalınan aracınızın önce tescilden, sonra vergi dairesinden kaydını düşürün'

17 Ekim 2012 Çarşamba 10:46
'Çalınan aracınızın önce tescilden, sonra vergi dairesinden kaydını düşürün'






BURSA (CİHAN)- Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, araçları çalınan vatandaşların amğdur olmaması için yapmaları gereken işlemleri açıkladı. Aracı çalınanların öncelikle olayın üzerinden 1 ay geçmeden emniyet müdürlükleri bünyesindeki trafik tescil şube müdürlüklerinden aracın kaydının düşürmeleri, ardındandan da vergi dairesinden kaydının düşürülmesi gerektiği açıklandı.

Emniyetten yapılan açıklamada, çalınan araçların tescil kayıtlarının kapatılması için, çalındığı tarihten itibaren bir ay geçmiş olması şartıyla herhangi bir trafik tescil şube veya bürosuna müracaat edilebileceği vurgulandı. Açıklamada, çalıntı aracın kaydının düşürülmesi için yapılan müracaat sırasında, araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin dilekçesi ile savcılık veya mahalli kolluk birimlerince düzenlenmiş çalınma olayına ait belgenin hazır bulundurulması gerektiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Aracın bilgisayar kayıtlarına ve tescil dosyasına 'çalınmıştır' kaydı düşülerek tescil kaydı silinir. Araç tescil belgesi üzerine işlem tarihi ile birlikte 'çalınmıştır' şerhi düşülür ve belge araç sahibine iade edilir. Aracın motorlu araç trafik belgesi ile müracaat sırasında ibraz edilen belgeler araç dosyasında muhafaza edilir. Aracın tescil kaydının çalıntı tarihi itibariyle silindiği Gelir İdaresi Başkanlığına elektronik sistemle, bunun mümkün olmaması halinde ise en geç onbeş iş günü içinde, yazılı olarak ilgili vergi dairesine bildirilir. Araçla birlikte araca ait belgeler de çalınmışsa, isteği halinde araç sahibine aracın kayıtlarına 'çalınmıştır' şerhi konulduğuna dair bir yazı verilir. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.