Çatışmanın izleri Topkapı Sarayı'nda

01 Aralık 2011 Perşembe 10:41
Çatışmanın izleri Topkapı Sarayı'nda






Dün sabah saatlerinde Libya uyruklu Samir Salim Ali Elmadhavri'nin gerçekleştirdiği saldırının izleri, kendini Topkapı Sarayı'nın duvarlarında gösteriyor. Yaklaşık 1,5 saat süren saldırganın öldürülmesiyle sonuçlanan çatışmanın boyutları, sarayın mermer ve beton kısımlarında yer alan saçma ve mermi izlerinden net bir şekilde anlaşılabiliyor. Dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda, Libya uyruklu Samir Salim Ali Elmadhavri, Suriye plakalı araçla geldiği Topkapı Sarayı girişinde önce güvenlik görevlisi ve askerlere ardından da etrafa rast gele ateş açmıştı. Olayın ardından çok sayıda polis ekibi bölgeye yönlendirilmiş ve saray boşaltılmıştı. Uzun süren uğraşların ardından saldırgan ikna edilemeyince devreye Özel Harekat Timleri girmişti. Özel Harekat timleri kısa süren çatışmanın ardından Libya uyruklu saldırganı öldürerek etkisiz hale getirmişti.  

KAN İZLERİ, SALDIRGANIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ YERDE 
Topkapı Sarayı duvarları dün sabah saatlerinde yaşanan korku dolu anların izlerini net bir şekilde ortaya koyuyor. Saldırganın etrafa rast gele ateş açtığı olayda, Saray'ın tarihi mermer sütunları kurşun ve saçma izlerinden büyük hasar gördü. Saray'ın mermer ve beton bölümlerinde bulunan onlarca mermi ve saçma izi, çatışmanın boyutlarını ortaya koyuyor. Saldırganın içeri girdikten sonra mevzi aldığı ve öldürüldüğü yerde ise, kan izleri bile hala görülebiliyor. Turistleri taşımak için kullanılan özel bir otobüste saldırıdan nasibini aldı. Saldırı anında Topkapı Sarayı civarında park halinde bulunan turist otobüsü çok sayıda merminin hedefi oldu. Saldırıda otobüsün camları ve dış yüzeyi kurşun ve saçmalardan zarar gördü. Kurşun izlerinin tespit edildiği otobüs incelemeye alındı. Bu arada, Topkapı Sarayı restorasyonunda görevli ekipler de çatışmanın izlerini fotoğrafladı. Sabah saatlerinde saraya gelen uzman ekipler, çatışmanın yol açtığı tahribatı inceledi. Saray'ın duvarlarında meydana gelen zarı not alan ekipler, uzun bir çalışmanın ardından çektikleri fotoğraflarla olay yerinden ayrıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.