Çete operasyonu zanlıları serbest kaldı

14 Aralık 2012 Cuma 19:37
Çete operasyonu zanlıları serbest kaldı






BURSA (CİHAN)- Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen çete operasyonunda, 'silahla adam öldürmeye teşebbüs, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kasten yaralama' gibi 24 ayrı eylem gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alınan çete üyeleri, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Osmangazi ilçesi Hürriyet ve Bağlarbaşı mahallelerinde vatandaşlara baskı kuran kişilerin olduğu yönündeki şikâyetler üzerine çalışma başlatmış, 22 kişi gözaltına alınmıştı.

A.A. (33) ve N.Z.'nin (36) liderliğini yaptığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 4'ü, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Emniyette sorgulamaları tamamlanan 18 zanlı, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüt kapsamında hürriyetten yoksun kılmak, nitelikli yağmaya teşebbüs, kasten yaralama, 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet, ikamet, iş yeri ve araç kurşunlama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, suça azmettirme, suç üstlenme, suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme, ölümle tehdit ve hakaret' iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Zanlılardan, çete lideri oldukları ileri süürlen A.A. ve N.Z.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişiye adli kontrol cezası verilirken, 11 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.