CHP, asker intiharlarını Meclis´e taşıdı

14 Aralık 2012 Cuma 17:19
CHP, asker intiharlarını Meclis´e taşıdı






ANKARA (CİHAN)- CHP, asker intiharları ile ilgili Meclis Araştırması açılmasını teklif etti.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ve milletvekili arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu´nda, son 10 yılda terörle mücadelede 818 şehit verildiği, aynı süre içinde kışlada 934 askerin intihar ettiği ifade edilmekte, ayrıca, 6 bin kişinin akıl sağlığını yitirdiği açıklanmıştır. denildi.

Önerge gerekçesinde; 2012 yılında 43 intihar vakasının yaşandığını, son bir ay içinde Kayseri´de hakkında ahlaksızlık ve disiplinsizlik suçlamasıyla orduyla ilişiği kesilen Hava Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu ve İzmir Bergama´daki Orduevi'nde vatani görevini yapan er Mert Evren Akdağ´ın kaldığı koğuştaki demire kravatla kendisin asarak intihar ettiği kaydedildi.

Konunun, hem sosyal hem de toplumsal boyutunun incelenmesi ve yaşanan intiharların önlenmesi için Meclis Araştırması açılması teklif edildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.