CHP dokunulmazlık oylaması öncesi Meclis'i terk etti

TBMM Genel Kurulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmelerini yapmak üzere toplandı. CHP Grubu Genel Kurulu terk etti

20 Mayıs 2016 Cuma 11:53
CHP dokunulmazlık oylaması öncesi Meclis'i terk etti






CHP dokunulmazlık oylaması öncesi Meclis'i terk etti


TBMM Genel Kurulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmelerini yapmak üzere toplandı ve oylama görüşmeleri başladı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplanan Genel Kurulda, teklifin 2 maddesi ve tümü üzerinde gizli oylama yapılacak.

Kabul edilmesi için teklifin iki maddesinin ve teklifin tümünün en az 330 'evet' oyu alması gerekecek.

CHP GRUBU TBMM GENEL KURULU'NU TERKETTİ

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulundaki ikinci tur görüşmeleri, laiklik tartışmalarıyla başladı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Kahraman, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı ve grup başkanvekillerine bu konuda söz verdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Kahraman'ın "anayasadan laiklik kavramının çıkarılması gerektiğine" yönelik açıklamada bulunduğunu savunarak, bu sözleri söylediyse Kahraman'dan Meclis ve kamuoyundan özür dilemesini istedi. Gök, Kahraman'ın bu şartlar altında Meclis Başkanlığı görevini üstlenerek, oturumu yönetmesini uygun bulmadığını söyledi.

TBMM Başkanı Kahraman, bu sözlerinden iki gün sonra bir açıklamada bulunduğunu, anayasayı gayet iyi bildiğini, bu noktada çalışmalar yaptığını anımsattı. Kahraman, anayasa aykırı bir durumun söz konusu olmadığını, hiçbir kavramın tarifsiz olmayacağını belirterek, "Ben 'tarif yapılması lazım' dedim. Sözlerim doğrudur. Belki aksettirenler yanlış aksettirdi." diye konuştu.

Bu arada CHP milletvekilleri ayağa kalkarak, "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganı attılar. AK Parti milletvekilleri de CHP'ye tepki gösterdi.

Gök'ün itirazlarını sürdürmesi üzerine Kahraman, "Huzuru bozmayalım, boşuna polemiğe girmeyelim. Bu anayasaya ve içtüzüğe, mevzuata bağlıyım; hukuku gayet iyi biliyorum." dedi.

Daha sonra CHP Grup başkanvekilleri Gök ve Özgür Özel dışındaki CHP milletvekilleri salonu terk etti.

1.MADDE OYLAMASI TAMAMLANDI

AK Parti'nin dokunulmazlık teklifiyle ilgili genel kurulda yapılan 2. Tur 1. madde oylaması tamamlandı. Oy sayımına geçildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.