CHP Sözcüsü Koç: Papatya falı bakan bir Başbakansın

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:08
CHP Sözcüsü Koç: Papatya falı bakan bir Başbakansın






ANKARA (CİHAN)- CHP Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partilerine yönelik sözlerini eleştirirken, İmralı ile mi, PKK ile mi yoksa BDP ile mi görüşeyim diyen, papatya falı bakan bir Başbakansın. dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK devam ederken açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakanın Bakü dönüşü yaptığı açıklamaları değerlendirerek Başbakanda keskin bir dönüşüm gördüklerini ifade etti. Başbakanın Suriye'deki politikalarının aksine bir dönüşüm olduğunu dile getiren Koç, bu dönüşümü oldukça önemli bulduklarını kaydetti.

Sayın Başbakanın bugüne kadar reddettiği politikaları tartışılabilir, ifade edilebilir noktaya gelmesi CHP açısından önemli bir tespittir. diyen Koç, Suriye'deki kanın durması, herkesin ortak temennisi olduğunu vurguladı. MYK'da Suriye konusunun çok geniş olarak ele alındığını dile getiren Koç, Başbakan'ın, Suriye konusunda Rusya-Türkiye-İran veya Rusya olmaz ise Türkiye-İran-Mısır ekseninde oluşturulacak çözüm gruplarının inisiyatif almasını önerdiğini hatırlatarak bu girişimi MYK'da alınan kararla CHP'nin samimi olarak destekleyeceğini ve Türkiye'nin ulusal çıkarları bunu gerektirdiğini söyledi.

Basının CHP'ye yeterince yer vermemesini eleştiren Koç, Başbakanın bugün bir saatlik vaazına CHP ile başlayıp CHP ile bitirdiğini ifade etti. 10 yıldır Başbakanın yalan kapısından geçtiğini, edep kapısından geçmiş temiz biri olmadığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün CHP'ye yönelik sözlerine cevap vermek istemediğini ifade eden Koç, Biraz bunalmış olarak gördük. Doğaldır inişli çıkışları olur siyasetin. Sorumluluklarından kaçmanın yolunu CHP'ye sataşmakta görüyor. Kendisine bir çift söz söylemek istiyorum: Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı kampanyasını yürütmede senin sorumluluk almanı nasıl açıklaycaksın? AK Parti sözcüsü gibi davranması yakışmıyor veya biz yakıştırmıyoruz. diye konuştu.

Yerel seçimlerin öne alınmasına yönelik Anayasa değişikliği konusunda ise Koç, hükümetin yeni bir teklifle partileri ziyaret etmeyi planladığını söyledi. Gelsinler görüşelim olasılıklara bakıp görüşür değerlendiririz. diyen Koç, şuana kadar karşı taraftan nasıl bir teklif geleceğini bilmediklerini kaydetti. Başbakanın verilen söze sadakat göstersinler yönündeki açıklaması için de Koç, tutuklu milletvekilleri konusunda imzalanan protokolleri hatırlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in yerel seçimlerin öne alınmasına karşılık belediyeler yasasının geri çekilmesi konusundaki açıklamaları için Koç, MYK'da konunun görüşüldüğünü belirterek kendisinin parti sözcüsü olduğunu sözlerinin partiyi bağlayan sözler olduğunu vurguladı. Amerika Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Koç, Ne yazık ki Sayın Başbakan, Amerika Birleşik Devletleri ne kadar müsaade etmişse terörle o kadar mücadele edebilmiş bir ülkenin başbakanıdır. karşılığını verdi.

Suriye konusunda sözlerinin en başından beri çok net ve açık olduğunu dile getiren Koç, Kılıçdaroğlu'nun bu konuda bir tavır değişikliği olmadığını belirterek Suriye'de Esad yanlısı değil, tam tersine demokrasi yanlısı olduklarını vurguladı. Koç, Başbakanın, bazen ilaçlarını almadan yorumları olduğunu ifade ederek Sanıyorum bugün o günlerden biri. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.