CHP'li vekillerden Büyükşehir Yasası'na tepki

18 Ekim 2012 Perşembe 15:20
CHP'li vekillerden Büyükşehir Yasası'na tepki






ANKARA (CİHAN)- CHP'li TBMM İçişleri Komisyon üyeleri Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, İstanbul Milletvekili Celal Dinçer ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapan kanun tasarısına tepki gösterdi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, İstanbul Milletvekili Celal Dinçer ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, tasarı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. CHP Gaziantep Milletvekili Serindağ, tasarının AK Parti'nin seçimi almaya yönelik bir tasarısı olduğunu öne sürerek, AK Parti tüm çabalarına rağmen bazı bölgelerde başarı elde edemiyor. Özellikle kıyı bölgelerde seçimi kazanamıyor. Bu nedenle AK Parti böyle bir tasarı hazırlama derdine düşmüştür. dedi.

Tasarıda illerin seçim bölgelerinde değişikler meydana geldiğini ifade eden Serindağ, meydana gelecek değişikliklerin AK Parti'nin seçim kazanmaya yönelik bir stratejisi olduğunu belirtti. AK Parti'nin tehlikeli bir oyun içerisinde olduğunu iddia eden Serindağ, AK Parti insanlarımızı ayrıştırıyor. İnsanları inanç gruplarına göre ilçelere ayırıyor. Bu da telafi olmayan bir uygulama olarak ortaya çıkmaktadır. şeklinde konuştu.

CHP'nin büyükşehir uygulamasına karşı olmadıklarını vurgulayan Serindağ, Hatta biz diyoruz ki Türkiye'nin 81 vilayetinde büyükşehir uygulaması yapılabilir ama bütünşehir şeklinde olmamalıdır. Yani il sınırlarıyla belediye sınırlarını örtüştüren bir düzenleme olmamalıdır. Her ilin kendine göre coğrafik yapısı ve sosyal gelişmişlik durumu var. Belde Belediyelerin bütünüyle kapatılmasına karışıyız. ifadelerini kullandı.

Komisyonda görüşülen tasarının hazırlanışı itibarı ile sorunlu olduğunu öne süren Serindağ, Bu yasa tasarısını milletten kaçırarak, kamuoyundan gizlenerek hatta bakanlık bürokratlarından gizlenerek hazırlanmıştır. Yasama yapma tekniğe uygun yapılarak hazırlanmış ve aceleye getirilmiştir. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.