Çiftçiler zarar ettikleri gerekçesiyle tonlarca salatalığı çöpe döktü

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:07
Çiftçiler zarar ettikleri gerekçesiyle tonlarca salatalığı çöpe döktü






ANTALYA (CİHAN)- Salatalığın önemli merkezlerinden biri olan Alanya'da çiftçiler, 50 kuruşa mal ettiği salatalığı 2 kuruşa sattıkları gerekçesiyle tonlarca ürünü çöpe döküyor.

Alanya Konaklı Toptancı Hali'nde toplanan üretici ve komisyoncular, hasat edilen salatalığa alıcı bulamadıkları için dökmekten başka çare bulamadıklarını söyledi. Ürün yetiştirmek için banka kredisi kullandıklarını ve salatalığın ellerinde kalması nedeniyle icralık olduklarını belirten üreticiler yetkililerden yardım istedi.

Üretici Musa Kulaksız, 2 çocuk babası olduğunu, çocuklarına bakamadığını dile getirdi. 10 bin lira kredi çekerek salatalık ektiğini ifade eden Kulaksız, bu krediyi 3 aydır ödeyemediğini kaydetti. Kulaksız, Başbakan '3 çocuk yapın' diyor. Ben daha 2 çocuğa bakamıyorum, 3 çocuğa nasıl bakayım? 2 kuruşa salatalık satıp ne kazanacağım? dedi.

Konaklı Toptancı hali tüccarlarından Hacı Zalaltuntaş, hale günde 250 ton salatalık getirildiğini, salatalığın kilosunun 2 kuruşa düştüğünü, yaklaşık 150 ton salatalığın ormana döküldüğünü kaydetti.

Üretici Nuri Arslan ise, 10 dönüm serama salatalık diktim. Üretim maliyeti arttı. Hale getiriyorum 2 kuruştan satılmıyor. Satsam da salatalığı köyden getirmek için yaktığım mazot parasını kurtarmıyor. Üretici olarak çok zor durumdayız. Buradaki insanların birçoğu hale, bankaya, kooperatiflere borçlu. Hem üretici, hem de tüketici sıkıntıya giriyor. Hale 300-500 ton mal girerse yüzde 70'i çöpe gidiyor. Yetkililerin artık bu işe bir el atmasını istiyoruz. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.