Çin: Japonya-ABD tatbikatını yakından takip ediyoruz

16 Ekim 2012 Salı 20:47
Çin: Japonya-ABD tatbikatını yakından takip ediyoruz






PEKİN (CİHAN)- Çin, Japonya ve ABD'nin Okinawa'da düzenleyecekleri ortak tatbikatı yakından izlediklerini ve gerekirse tepki verme haklarını saklı tuttuklarını söyledi.

Pekin'de düzenlenen olağan basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Lei, Asya-Pasifik bölgesinde barış, istikrar ve refahın korunmasının tarafların ortak çıkarına olduğunu söyledi.

Sözcü Hong, Tokyo ile yaşanan ada sorunuyla ilgili müzakerelerde ilerleme kaydedilmesine yardımcı olmak amacıyla, Japonya'nın meseleye içtenlikle yaklaşarak, gerçekçi adımlar atması arzusunu dile getirdi.

Japonya ve ABD gelecek ay Okinawa'da ortak askeri tatbikat düzenleyecek. Tatbikat kapsamında, Çin ile diplomatik krize sebebiyet veren Çince Diaoyü Japonca Senkaku Adası'nı ele geçirme eylemi de temsili olarak yapılacak.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.