Çin'de gün 6 madalyayla tamamladı

21 Ağustos 2011 Pazar 17:57
Çin'de gün 6 madalyayla tamamladı






Çin'in Shenzen şehrinde devam eden 26. Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nda (UNIVERSIADE), Türkiye, günü 6 madalyayla tamamladı. Türkiye, bugün 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak madalya sayısını 17'ye çıkardı. Atletizmde Aslı Çakır Alptekin altın madalya kazanmayı başardı.
Türkiye'nin 21 Ağustos'ta aldığı sonuçlar şu şekilde:
ATLETİZM
Atletizmde gün 1 altın ve 2 gümüş madalyayla tamamladı. Bayanlar 1500 metre finalinde koşan Aslı Çakır Alptekin, ilk turlarda kontrollü bir yarış tercih etti. Son turda atak yapan ve öne geçen Aslı Çakır Alptekin'i son 250 metrede Anna Mischenko geçmeyi başardı.
Rus Ekaterina Gorbunova'nın da sıkıştırdığı Aslı Çakır Alptekin, son 100 metrede müthiş bir atak gerçekleştirdi ve Ukraynalı rakibini son 10 metrede geçerek bitiş çizgisini en önde geçmeyi başardı.
Aslı Çakır Alptekin 4.05.56'lık derecesiyle altın madalyaya ulaşırken, Ukraynalı Anna Mischenko 4.05.91 ile gümüş, Rus Ekaterina Gorbunova ise 4.06.16 ile bronz madalya kazandı.

BAYRAK TAKIMINDAN GÜMÜŞ MADALYA
Bayanlar 4 çarpı 400 bayrak takımından da büyük bir başarı geldi. Nagihan Karadere, Merve Aydın, Meliz Redif ve Pınar Saka'da oluşan bayrak takımı 3.30.14'lük derecesiyle gümüş madalya kazandı.
Bu kategoride altın madalya 3.27.16'yla Rusya'nın olurken, 3.33.09'luk derece elde eden Büyük Britanya bronz madalyanın sahibi oldu.
Türkiye Atletizmde sabah seansında Fatih Bilgiç ile gümüş madalya kazandı. Fatih Bilgiç, erkekler yarı maratonunda foto-finişle altın madalyayı kaçırdı. Faslı Ahmet Tamri ile kıyasıya bir altın madalya mücadelesi yapan Fatih Bilgiç, 1.06.20 ile rakibiyle aynı zamanı yapmasına rağmen kılpayı gümüş madalyada kaldı.

TEKVANDO
Türkiye, tekvandodaki başarısını bugün de sürdürdü. Tatamiye çıkan 4 Türk sporcusu 3 madalya kazanmayı başardı. Erkekler 80 kiloda Yunus Sarı ve bayanlar 67 kiloda Asena Furkan Aydın gümüş madalyanın sahibi olurken, erkekler 58 kiloda Serkan Tok bronz madalya kazandı.
Erkekler 80 kiloda Yunus Sarı, ilk turu bay geçtikten sonra sırasıyla Kazak, Ermeni ve Faslı rakiplerini yenerek finale geldi. Finalde İranlı Mehran Askeri'ye 8-1 mağlup olan Yunus Sarı gümüş madalya kazandı.
Bayanlar 67 kiloda Asena Furkan Aydır, sırasıyla Hırvat, Brezilyalı, Rus ve Koreli rakiplerini yenerek finale çıktı. Finalde Çinli Guo Yunfei'ye 7-4 mağlup olan Asena, gümüş
madalyanın sahibi oldu.
Erkekler 58 kiloda Serkan Tok ise, ilk turu bay geçtikten sonra Mısırlı ve Japon rakiplerini yendi. Yarı finalde daha sonra altın madalya kazanan Avustralyalı rakibine mağlup olan Serkan Tok, bronz madalyada kaldı.
Bayanlar 49 kiloda Ayşe Hazal Boyanmış ise çeyrek finalde elendikten sonra yaptığı maçlarda başarılı olarak 5'nci oldu.

SATRANÇ
Satrançta mücadeleler bu sabah sona erdi. Bayanlarda Betül Cemre Yıldız, son maçında Ermeni rakibiyle berabere kalarak oyunları 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonrasında 63 sporcu arasında 8'nci olarak tamamladı.
Erkeklerde Mustafa Yılmaz ise son maçında Mısırlı rakibini mağlup etti ve oyunları 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağluyibet sonunda 85 sporcu arasında 16'ncı sırada
bitirdi.

TAKIM SPORLARI
Erkek Voleybol Milli Takımı, Umman'ı 25-21, 25-23,24-26,25-22'lık setlerle 3-1 mağlup etti. Voleybolcular, bu sonuçla şampiyonayı 17'nci olarak tamamladı.
Su Topu Erkek Milli Takımı ise klasman maçlarında Fransa ile 10-10 berabere kaldı. Milli takım yarın Macaristan ile 9'ncu olabilmek için havuza girecek.
Erkek basketbolcular ise klasman maçında Japonya ile TSİ 15.30'da karşılaşacak.

17 MADALYAYA ULAŞTIK
Aslı Çakır Alptekin ve bayrak takımının kazandırdığı madalyalar ile Türkiye'nin oyunlardaki madalya sayısı 17'ye ulaştı. Türkiye, 5 altın, 6 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.