Çin´de kıyamet söylentisi yayan 5 kişiye 10 gün hapis cezası

15 Aralık 2012 Cumartesi 10:26
Çin´de kıyamet söylentisi yayan 5 kişiye 10 gün hapis cezası






PEKİN (CİHAN)- Tüm dünyada yankı bulan ve 21 Aralık günü dünyanın sonunun geleceği kehanetiyle ilgili haberler Çin´de de giderek artıyor. Çin´in orta kesimindeki Hubei eyaletinde kıyamet söylentisini yaydığı belirtilen 5 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Çin medyasında yer alan haberde, eyaletin başşehri Wuhan´da kıyamet söylentileri yayan 5 kişinin halka korku salmak ve sosyal düzeni bozmak suçlarından ötürü gözaltına alındığına yer verildi. Yaşadıkları bölgede bağırarak ve hazırladıkları broşürleri dağıtarak kıyamet yaygarası koparan 5 Çinliye 10 günlük hapis cezası verildiği kaydedildi.

Çin´de geçtiğimiz günlerde bir başka Çinli de, Mayalar'ın 21 Aralık'ta kıyamet kopacak kehanetinin verdiği korkuyla kendi gemisini inşa etmiş ve o gün geldiğinde gemiye binerek kıyametten korunacağını dile getirmişti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.