Cizre'de polise ses bombalı saldırı: 11 yaralı

23 Ağustos 2011 Salı 00:20
Cizre'de polise ses bombalı saldırı: 11 yaralı






Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün akşam izinsiz gösteri yapan PKK yandaşları polise saldırdı. Olaylarda 1'i ağır 11 polis yaralanırken, 5 kişi gözaltına alındı.
Cizre'de PKK yandaşları ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. İdil caddesi üzerinde toplanan PKK yandaşları, güvenlik güçlerine karşı çöp kutusunun altına ses bombası düzenlediler. Polislerin çöp kutusuna yaklaştığını gören göstericiler, uzaktan kumanda ile bombayı patlattılar. Patlama sonucu 2 polis yaralandı.
Öte yandan, Cudi Mahallesinde toplanan PKK yandaşları bu sefer Nusaybin caddesi üzerinde sokak başlarında bekleyen çevik kuvvet ekibine ses bombası attılar.
Ses bombasının atılmasından sonra ortalık karıştı. Atılan ses bombası ardından polis havaya ateş açınca PKK yandaşları bu kez polise silahla saldırdı. PKK yandaşlarının silahlı yaptığı saldırı sonucu 1'i ağır 11 polis yaralandı. Yaralı polisler olay yerine çağrılan ambulans ile Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Cizre Devlet Hastanesinde durumu ağırlaşan polis memuru askeri helikopterle Diyarbakır'a sevk edildi. Ağır yaralı polisin ciğer ve böbreklerinde parçalanma olduğu bildirildi.
Diğer yaralı polislerin tedavilerinden sonra taburcu edildiği öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.