"Çobanlar sigorta kapsamına alınsa, köyden kente göç azalır"

14 Aralık 2012 Cuma 15:21






SİVAS (CİHAN)- Sivas´ın Altınyayla ilçesine bağlı Deliilyas Belediye Başkanı Hayati Akbulut, köyden şehire göçün en büyük nedenlerinden birinin hayvan sahiplerinin çoban bulamaması olduğunu söyledi. Akbulut, çobanların da sigorta kapsamına alınması durumunda köyden kente göçlerin azalabileceğini belirtti.

Deliilyas Belediye Başkanı Hayati Akbulut, Sivas İŞKUR İl Müdürü Nabi Soysal´ı makamında ziyaret ederek plaket verdi. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Deliilyas Belediye Başkanı Hayati Akbulut, İŞKUR çok başarılı çalışmalar yürütüyor. Örneğin İŞKUR'un düzenlediği 'Toplum Yararına Çalışma Programı' çok önemli ve yararlı. Beldemizde bu yıl İŞKUR´da çalışmak için bir aile şehirden köye göçtü. Şehre göçmeye karar veren üç aile ise göçmekten vazgeçti. Bu program devam ederse önümüzdeki yıl beş aile daha şehirden Deliilyas'a göç edecek. dedi. Bu kadar başarılı bir programa basının yeteri kadar yer vermemesini eleştiren Başkan Akbulut, tanıtımın daha iyi yapılmasını ve programın kapsamının biraz daha genişletilmesini istedi.

Önerilerini sıralayan Başkan Akbulut, köyden şehire göçün en büyük nedenlerinden birinin hayvan sahiplerinin çoban bulamaması olduğuna dikkat çekerek, çobanların da sigorta kapsamına alınması durumunda köyden kente göçlerin azalabileceğini ifade etti. İŞKUR İl Müdürü Nabi Soysal'dan düşüncelerini Çalışma Bakanlığı´na iletmesini isteyen Başkan Akbulut, başarılı çalışmaları nedeniyle Nabi Soysal´a plaket takdim etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.