Çocuklar bilimi eğlenerek keşfediyor

14 Aralık 2012 Cuma 15:19
Çocuklar bilimi eğlenerek keşfediyor






ANKARA (CİHAN)- Ankaralı çocuklar, Altınpark´taki Feza Gürsey Bilim Merkezi´nde bilimi eğlenerek öğreniyor.
Okul öncesi eğitim kurumlarının da ziyaret etmeye başladığı merkezi, devlet okulları, randevu alarak istedikleri kadar gezebiliyor.

Merkezde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ders programına uygun olarak hazırlanan 'Fizik, Kimya, Algı, Biyoloji, Sosyoloji, Uzay, İletişim, Sağlık ve Spor, Çocuklar, İnsan Performansı, Matematik ve Psikoloji' başlıklarında 50 deney seti ile elektriğin günlük yaşamdaki etkisinden yıldırım oluşmasına, sıcak hava balonundan yer çekimine, algılama ve uzaya ilişkin kavramlardan insan iskeletine kadar pek çok bilimsel ve teknik konuda ziyaretçilere eğlenerek öğrenme imkanı sağlanıyor.

En çok 'Elektrik deneyi, gölge tüneli ve sıcak hava balonu'nun ilgi çektiği merkezde, 'Durgun elektrik, sıvı azot, astronomi, yer bilimleri, madde, ışık ve ses, vücudumuz' konulu seminerler de veriliyor. Öğretmenler, birkaç hafta öncesinden yetkilileri arayarak, istedikleri konuda seminer verilmesini de sağlayabiliyor. 2008 yılından bu yana Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından tüm okullara tavsiye edilen bilim merkezinde, farklı alanlarda uzman 7 rehber öğretmen, ziyaretçileri deney setleriyle ilgili bilgilendiriyor. Ayrıca, her deney setinin yan tarafında sistemi anlatan İngilizce-Türkçe bilgilendirme levhası da bulunuyor. Rehber öğretmenler, ayrıca yaş gruplarına göre iki gösteri de sunuyor.

DEVLET OKULLARI ÜCRETSİZ FAYDALANABİLİYOR

Yılın her günü, 09.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olan Feza Gürsey Bilim Merkezi girişinde, sembolik bir giriş ücreti alınıyor. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin bilim merkezinden faydalanabilmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir anlaşma yapan Büyükşehir Belediyesi, 1 Mart 2000 yılından bu yana ilköğretim, lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilerin giriş ücretlerini karşılıyor ve ücretsiz servis sağlıyor.

Merkez, yılda 100 bine yakın kişiyi ağırlıyor. Bugüne kadar 1 milyon 199 bin 761´i devlet okullarından öğrenciler olmak üzere, 1 milyon 842 bin kişinin ziyaret ettiği bilim merkeziyle ilgili 317 99 19 ve 317 2002 No´lu telefonlardan bilgi alınabiliyor.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.