Çorlu´nun göbeğinde elektriksiz ve susuz yaşam mücadelesi

15 Aralık 2012 Cumartesi 12:26
Çorlu´nun göbeğinde elektriksiz ve susuz yaşam mücadelesi






TEKİRDAĞ (CİHAN)- Tekirdağ´ın Çorlu Kaymakamlığı tarafından Hıdırağa Mahallesi Kiremit Sokak'ta fakir ailelere yapılan kömür yardımları sırasında, yaşlı iki kadının elektriksiz ve susuz yaşam mücadelesi verdiği ortaya çıktı.

Hıdırağa Mahallesi 1. Kiremit Sokak aralığında bulunan fakir ailelerine Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan kendi elleriyle kömür yardımında bulundu. Sokakta yaşayan Gülsüm Yolcuer (65) isimli yaşlı bayanın evini gezen Kaymakam Hulusi Doğan görmüş olduğu içler acısı manzara ile şoke oldu. Gülsüm Yolcuer´in evinde elektrik, su, yakacak ve yiyecek adına hiçbir şey yoktu. Yemek ihtiyacını komşularının yardımıyla karşıladığı öğrenilen Gülsüm Yolcuer, elektrik olmayan evinde de mum ışığında yaşadığını belirtti. Gülsüm Yolcuer, `´Kaymakamlığa bir yıl önce fakirlik yardımı için başvurdum. Bana yardım gelmedi. Dilenmeye çıkıp evimi aydınlatmak için gaz alıyorum. İki gündür dilenmeye çıkamadım, yemek yapacak bir şey alamadım´´ diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Aynı sokakta yalnız yaşayan 62 yaşındaki Zekiye Çapın´ın evini de gezen Kaymakam Hulusi Doğan ikinci şoku da burada yaşadı. Zeki Çapın´ın da evinde elektrik ve su yoktu. Zeki Çapın, `´Elektriğim yok, mum ışığında oturuyorum. Diğer oda yağmur yağdığı zaman su dolduğu için burada oturuyorum. Sobam yok, zaten sobanın bacası da yok.´´ dedi.

Kaymakamın `Sizi Huzurevine alalım´ teklifine iki yaşlı bayan sıcak bakmadı. Kaymakam Doğan, iki bayana da elektrik ve sularını açtıracağını, erzak yardımında bulunacağını belirtti. Kaymakamdan aldığı sözler karşısında gözyaşlarını tutamayan iki yaşlı bayan Kaymakamın boynuna sarılıp ağladı.

Çorlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından Çorlu´da bulunan 2 bin 400 aileye bin 250 kg (50 çuval) toplamda 3 bin ton kömür yardımında bulunuldu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.