Çorum'da Sevgi Evleri Öğrencilerine seminer verildi

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:11
Çorum'da Sevgi Evleri Öğrencilerine seminer verildi






ÇORUM (CİHAN)- Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sevgi Evleri'nde kalan erkek ve kız öğrencilere yönelik Aile Danışmanı Firdevs Karaca Eren tarafından seminer verildi.

Konuşmasında gençlere hayatta karşılaşabilecek güçlükleri ve çözüm önerileri konusunda bilgi veren Eren, proaktif olarak yaşamın içinde yer almaları gerektiğini kaydetti. Eren, ''Unutmayın güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır. Yaşamınızda attığınız her adımın bir sonucunu olduğu bilerek hareket edin. İşleriniz arasındaki önem sırasını belirleyerek öncelik sırasına dizin, çevrenize ne kadar çok fayda sağlarsanız bu size er ya da geç dönecektir. Kendimiz için istediğimizi kardeşimiz, arkadaşımız için de istemedikçe gerçek inanca ulaşamayız.'' dedi.

Okumayı kendilerine bir vazife olarak görmeleri gerektiğini aktaran Karaca Eren, ekmeğe suya nasıl ihtiyaç duyuluyorsa okumaya da o kadar ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Eren şöyle devam etti: ''Çevremizde insanların bizi neden anlamadıkları düşünmek yerine önce onları doğru anlayıp anlamadığımızı sorgulamamız bize hiç aklımıza gelmeyen bakış açılarının pencerelerini açacaktır.''

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerlerin mahalle ve huzurevlerinde 10 ay boyunca devam edeceği belirtildi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.