Çukurova Rock Festivali 'Alkol' gerekçesiyle yasaklandı

Festival yasaklama geleneğini Adana Valili'ği bozmadı. AKP karşıtı çok sayıda sanatçının katıldığı etkinliklerin yasaklandığı Türkiye'de bu kez Adana Rock Festivali'ni engelledi

12 Ekim 2023 Perşembe 17:16
Çukurova Rock Festivali 'Alkol' gerekçesiyle yasaklandı






Çukurova Rock Festivali 'Alkol' gerekçesiyle yasaklandı


  

Adana Valiliği, kentte bugün başlayıp 15 Ekim’e kadar devam edecek olan ‘Çukurova Rock Festivali’ni iptal etti. Valilik, iptal kararına ‘alkol kullanımı’ ve ‘güvenlik sorunlarını’ gerekçe gösterdi.

Adana Valiliği, kentte bugün başlayıp 15 Ekim’de sona erecek olan Çukurova Rock Festivali’ni ‘alkol kullanımı’ ve ‘güvenlik sorunlarını’ gerekçe göstererek iptal etme kararı aldı.

Valilik, yasaklama gerekçeleri arasında “Etkinlik alanı çevresinde alkol satan büfelerin olması ve alkole bağlı cinsel saldırı, yaralama, hırsızlık gibi suçların oluşmasına yol açacağını” gerekçe gösterdi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre Adana Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü’nün Vali Yardımcısı Mutlu Almalı imzası olan ve organizasyon firması ile Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, “Adana Emniyet Müdürlüğü’nün Çukurova Rock Festivali ile ilgili olarak çevrede alkol satan mekanların olması, festivalde alkol alımının cinsel saldırı, yaralama, hırsızlık gibi olaylara yol açabileceğini değerlendirdiğini” bu nedenle festivalin yapılmasının uygun görülmediğini belirtti.

YAPIMCI FİRMA: BÜYÜK ZARARA UĞRAYACAĞIZ”

Öte yandan festivalin organizasyonunu gerçekleştiren Milyon Yapım tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Temmuz ayında yapılan başvuruya şifahen sorun olmadığını ileten Adana Valiliği, ısrarlı aramalarımıza ve izne ilişkin bir yazı istememize rağmen herhangi bir şey tebliğ etmeyip organizasyonun başlangıç tarihinden bir gün önce festivalin yapılamayacağını bildirdi. Festival alanında 300 çalışanla birlikte, 30 TIR malzeme, devasa sahne, mobil tuvalet, bariyerler, arama kapıları kurulduktan sonra gelen tebligat, maddi manevi altından kalkılamayacak bir problem haline geldi.

'HERKES MAĞDUR OLACAK'

Festivalle alakalı olmayan, festival alanından 500 metre uzakta bulunan tekel bayileriyle ilgili, trafik ile ilgili sudan sebeplerle Çukurova Rock Festivali’ne izin verilmezken, buna rağmen çözüm arayışına girdik. Festivalin alkolsüz yapılması, 18 yaş altı katılımcıların etkinliğe alınmaması ve kamp olmaması halinde izin verileceğini şifahen söyleyen Güvenlik Şube Müdürü ve diğer yetkililerin talebi doğrultusunda bu şartları kabul ettiğimizi taahhüt eden yeni bir dilekçe ile Adana Valiliği’ne başvurduk.

Her türlü şartları yerine getirmemize rağmen Valilik olumlu veya olumsuz bir yanıt vermedi. Bu karar ile, 12 bin civarı insanın bilet alarak katılım göstereceği Çukurova Rock Festivali’nde rezervasyon yaptırılmış oteller, yiyecek-içecek stantları, bölgedeki taşımacılar, otellerinde sahne almayı bekleyen sanatçılar ve bölge esnafı dahil herkes mağdur olacaktır. Mevcut ekonomik şartlarda dahi ısrarla ekonomi yaratmaya çalışan şirketimize geri dönülmez zararlar vereceği tartışılmaz.

'HUKUKİ İŞLEM BAŞLATACAĞIZ'

Bir hafta önce yapılan Adana Lezzet Festivali, Altın Koza Film Festivali, Çukurova Üniversitesi’ndeki konserler, 2-5 Kasım tarihlerinde Aqualand’de yapılacak Adana Gençlik Festivali dahil birçok festivalin olduğu Adana’da özellikle bu festivalin yaptırılmak istenmemesini anlamak mümkün değil.

Adana Valiliği’nin iptal kararına ilişkin son dakikaya kadar iyi niyetle uzlaşma çabası içerisinde olduğumuzu, bu yüzden hukuki bir işlem başlatmadığımızı ifade ettik. Fakat gelinen noktada tüm yolların kapandığı tarafımıza şifahen bildirildiğinde hukuki olarak başvurmak için avukatlarımız gerekli girişimleri yaptı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.