Çukurova'da kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

18 Ekim 2012 Perşembe 11:38
Çukurova'da kurban satış ve kesim yerleri belirlendi






ADANA (CİHAN)- Adana'nin merkez Çukurova ilçesinde kurban satış ve kesim yapılacak alanlar belirlendi. Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, ana cadde ve sokak üzerinde her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlık satımı ve kesiminin yapılmayacağını söyledi. İlçede kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğini aktaran Yıldıray, Vatandaşlarımız, belediyemizce belirlenen alanlarda rahatlıkla kurbanlarını satın alıp kesimini yapabilir. Tüm kesim alanlarında gerekli tedbirler alındı. dedi.

Başkan Arıkan, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi belediye olarak bütün tedbirleri aldıklarını kaydetti. İlçe sınırları içinde 4 ayrı satış yeri, 9 ayrı da kesim alanı tespit edildiğini ve bu yerlerde gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirten Başkan Arıkan, özellikle ana cadde ve sokak aralarında kurban kesimlerine izin verilmeyeceğini belirtti. Kurban kesiminin bir ibadet olduğunu ifade eden Başkan Arıkan, Müstakil evi olanlar ile apartman sakinlerinin kendi bahçelerinde kurbanlarını kesebilir. Belediye olarak ilçemizde 9 ayrı kesim alanı oluşturduk. Vatandaşlarımız bu alanlarda rahat, temiz, hijyenik ve huzur içerisinde kurbanlarını kesebilecek. diye konuştu.

Başkan Arıkan ayrıca, 57 kasabın görev yapacağı kesim alanlarında 5 veteriner, din görevlisi ve temizlik görevlilerinin hazır bulunacağını da belirtti.

Çukurova İlçesinde kurban satış merkezleri şöyle: Metropark Hastanesi yanı (Fuar alanı arasındaki boşluk), Belediye Evleri Mahallesi Çıraklık Eğitim Okulu bitişiği, Beyazevler Mahallesi çamlık karşısı, Seyhan Uygulama Hastanesi yanı

Çukurova İlçesindeki kurban kesim yerleri ise şöyle: Toros Kapalı Semt Pazarı, 100. Yıl Semt Pazarı, Toros 2 Semt Pazarı, Güzelyalı Semt Pazarı, Huzurevleri semt pazarı, Beyazevler Miraç Cami karşısı, Kurttepe 1 semt pazarı, Belediye evleri Mahallesi Çıraklık Eğitim Okulu bitişiği ile Metropark Hastanesi yanı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.