Cumhurbaşkanı Gül madalya kazanan öğrencileri kabul edecek

26 Kasım 2012 Pazartesi 17:22
Cumhurbaşkanı Gül madalya kazanan öğrencileri kabul edecek






ANKARA (CİHAN)- Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil ederek 19 madalya kazanan 23 öğrenci, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile Çankaya Köşkü'ne çıkacak.

2012 yılında yapılan uluslararası olimpiyatlarda Türkiye'yi 23 öğrenci temsil etti. Öğrenciler, Matematik Olimpiyatı'nda bir altın, 3 gümüş, 2 bronz, Fizik Olimpiyatı'nda 3 gümüş, 2 bronz, Kimya Olimpiyatı'nda bir altın, bir gümüş, bir bronz, Biyoloji Olimpiyatı'nda bir gümüş, bir bronz, bir mansiyon, Bilgisayar Olimpiyatı'nda bir gümüş olmak üzere toplam 19 madalya kazandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'yi başarıyla temsil eden öğrencileri yarın saat 17.00'de Köşk'te kabul edecek. Ziyarete öğrenciler ile birlikte TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanı (BİDEB) Prof. Dr. Şemsettin Türköz de katılacak.

Türkiye'yi uluslararası olimpiyatlarda temsil eden öğrenciler bugüne kadar 41 altın, 136 gümüş, 204 bronz ve 43 mansiyon olmak üzere 424 madalya kazandı. Olimpiyatlara katılan öğrenciler TÜBİTAK'ın 2205 lisans bursiyeri olmaya hak kazanıyor. Madalya kazanan öğrencilere LYS'ye girmeden alanlarındaki devlet üniversitelerinin yükseköğretim programlarına doğrudan yerleştirilme hakkı veriliyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.