Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Suriyeli çocuğa bisiklet

Kendini bilmez bir esnafın havaya kaldırarak yere çarptığı 6 yaşındaki Suriyeli çocuk devlet koruması altına alınırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bisiklet hediyesini kaptı

13 Mart 2016 Pazar 00:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Suriyeli çocuğa bisiklet






Erdoğan'dan Suriyeli çocuğa bisiklet


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemeraltı İpek Pazarı Caddesi'nde bir esnafın yere çarparak duyarlı kesimlerin tepkisini çeken 6 yaşındaki Suriyeli çocuğa bisiklet hediye etti. Erdoğan'ın hediyesini alan Hasan'ın sözleri ise herkese ders oldu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, önceki gün bir esnaf tarafından darbedilen çocuğun Suriyeli Hasan Hantumani olduğunu ve ailesiyle Murat Mahallesi'nde bir evde kaldığı tespit etti.

Annesiyle ifadesi alınmak üzere polis ekiplerince Çocuk Şubesine götürülen çocuk, işlemlerinin ardından yine ekiplerce evine getirildi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da Hasan'ın ailesi ve akrabalarıyla yaşadığı evi ziyaret ederek baba Abdülcelil ve anne Rava Hantumani'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan adına getirdiği bisikleti Suriyeli Hasan'a hediye eden Vali Toprak, bir süre çocuğun bisiklete binmesine yardımcı oldu.

Vali Toprak, hiçbir şiddet olayın kabul edilemeyeceğini söyledi. Olayın yaşandığı bölgedeki vatandaşların çocuğu darbeden kişiye tepki gösterdiğini anımsatan Vali Toprak, "İzmir'in genel hali ve uygulaması barışı, hoşgörüyü, sahiplenmeyi, sevgiyi, saygıyı kendi içerisinde yaşamak ve yaşatmaktır. Dolayısıyla oradaki tekil bir olayın, hiçbir şekilde İzmir'de olanlara ne de konuk olarak bulunanlara gösterilmesi mümkün değildir" dedi.

Olayı gerçekleştiren Musa D'nin polis ekiplerince gözaltına alındığını ve işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını aktaran Toprak, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.
Son Güncelleme: 13.03.2016 00:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aydın 2016-03-13 23:22:54

ufacık çocuk ne yaparsa yapsın bu hareketi hak etmiyordu..cahiliyetten başka bir açıklaması yok malesef bunun :( rte her zamanki gibi kendine yakışanı yaptı...