Cumhuriyetin 89. yılında 89 bin fidan dağıtıldı

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:50
Cumhuriyetin 89. yılında 89 bin fidan dağıtıldı






ESKİŞEHİR (CİHAN)- Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir ve Afyonkarahisar merkezi ve ilçelerinde Cumhuriyet'in 89. yılı etkinlikleri kapsamında vatandaşlara 89 bin fidan dağıtıldı.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'nün başlattığı ağaçlandırma seferberliği devam ediyor. Bu bağlamda çalışmalarını sürdüren Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Eskişehir ve Afyonkarahisar illerini kapsayan fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Cumhuriyetin 89. yıl dönümünde 89 bin fidan dağıtan Bölge Müdürlüğü, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Eskişehir Çarşı Camii önünde düzenlenen fidan dağıtımında sedir, karaçam ve yapraklı türleri dağıtıldı. Yapılan uygulamayı gelenek hale getirmek isteyen Bölge müdürlüğü, tüm resmi ve dini bayramlar öncesi fidan dağıtımını gerçekleştirmek istiyor.

Şehir merkezinde ve ilçelerde ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını belirten Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, Bu kampanyamızı, hem Eskişehir hem de Afyonkarahisar ilimizde başlattık. Ama bizim amacımız kırsal kesimlerde ilçelerde bu fidanı bir şekilde dağıtmak. Burada sedir, karaçam ve yapraklı fidanlar bulunmakta. Biz bunları toprağın çeşidine göre toprakla buluşturacağız. dedi.

2012-2013 yılı içerisindeki ağaç dikim mevsimine yağmurların yağması ile birlikte başlayacaklarını belirten Sarıkaya, toprak hazırlıklarını tamamlayarak fidan dikimini gerçekleştireceklerini söyledi. Sarıkaya şöyle devam etti: Bu mevsimde Eskişehir'de 1 milyon fidan ve Afyonkarahisar ilimizde de 2 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Biz halkımızdan fidan dikimine duyarlı olmalarını ve hem Eskişehir'de hem de Afyonkarahisar'da yeşil kuşak oluşmasına katkıda bulunmalarını istiyoruz. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.