Çürümüş ve kokmuş tütünleri sigara yapıp piyasaya satıyordu

13 Aralık 2012 Perşembe 12:22
Çürümüş ve kokmuş tütünleri sigara yapıp piyasaya satıyordu






ESKİŞEHİR (CİHAN)- Eskişehir'de polis tarafından düzenlenen operasyonda, küflenmiş ve bozulmuş gümrük kaçağı tütünleri özel yöntemlerle yeniden sigara yaparak kentteki tekel bayilerine vererek piyasaya süren bir kişi yakalandı. Operasyonda, 575 kilogram küflenmiş ve bozulmuş gümrük kaçağı tütün ile bu tütünleri sigaraya çeviren 560 adet sigara sarma makinesi, bir milyon bin adet filtreli sigara sarma kâğıdı ve 35 paket Kaptan Blek marka kaçak puro ele geçirildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri (KOM), kaçak tütün, sigara ve içkiye yönelik çalışmalarını artırarak devam ediyor. Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, küflenmiş, bozulmuş ve zehir oranı çok yüksek seviye de olan tütünleri özel yöntemlerle sigara yapıp piyasaya sürenlerin olduğu yönünde aldığı bilgi üzerine çalışma başlattı. Gerekli çalışmalarını tamamlayan KOM ekipleri, Hüseyin Ç.'ye (39) ait, kentteki 3 ayrı ve işyerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, söz konusu yerlerde gümrük kaçağı olduğu belirlenen bir milyon 900 bin adet sigara sarma kağıdı, 575 kilogram küflenmiş ve bozulmuş gümrük kaçağı tütün ile bu tütünleri sigaraya çeviren 560 adet sigara sarma makinesi, bir milyon bin adet filtreli sigara sarma kağıdı ve 35 paket Kaptan Blek marka kaçak puro 40 paket sigara sarma ele geçirildi. Bir milyon lira değerinde olan malzemelere polis el koydu. Şüpheli Hüseyin Ç. ise gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Polisin operasyonuyla birlikte ilginç detaylar ortaya çıktı. Hüseyin Ç.'nin küflenmiş, çürümüş olan gümrük kaçağı tütünleri yıkayıp özel bir makinede kurutup sigara haline getirdiği belirlendi. Şüphelinin söz konusu kaçak tütünden imal ettiği bu sigaraları aile üyeleri ile çevresindeki vatandaşlara ücret karşılığında sigara makinelerinde hazırlatarak, kent genelinde bazı bayiler aracılığıyla piyasaya sürdüğü kaydedildi. Emniyet yetkililerinin yaptığı incelemede, söz konusu bu tütünden yapılan sigaraların normal sigaralardan 5 kat daha fazla zehirli ve sağlığa zararlı olduğu ve içen kişilerde ağır hastalıklara sebebiyet verdiği belirlendi.

Öte yandan, Eskişehir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin son bir aydan bu yana, gümrük kaçağı 11 milyon 331 bin adet sigara sarma kağıdı (makaron), 195 bin paket sigara, 3 bin 641 şişe sahte içki ve 496 bin adet gazlı çakmak ele geçirdiği öğrenildi. Söz konusu bu operasyonlarda ele geçirilen kaçak malzemelerin piyasa değerinin ise 5.5 milyon lira civarında olduğu belirtildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.