Davutoğlu: Arnavutluk'un başarısı bizim başarımızdır

18 Ekim 2012 Perşembe 20:31
Davutoğlu: Arnavutluk'un başarısı bizim başarımızdır






İSTANBUL (CİHAN)- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Balkanlar konulu konferansa katılmak için İstanbul'da bulunan Arnavutluk Dışişleri Bakanı Edmond Panariti ile görüştü. Yaklaşık yarım saat süren ikili görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Arnavutluk'un başarısı bizim başarımızdır. diyen Davutoğlu, bu ülkenin Türkiye için önemine değindi. Davutoğlu stratejik ortaklık çerçevesinde özellikle iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin artırılması gerektiğini vurguladı.

Arnavutluk ile Türkiye'nin dünya üzerinde iki ülke arasında var olabilecek en sıkı siyasi ilişkilere sahip olduğunu söyleyen Davutoğlu, bu siyasi yakınlığın ekonomik göstergelere de yansıdığını dile getirdi. Bakan Davutoğlu, özellikle son 5 yılda Arnavutluk'ta bulunan Türk yatırımlarının 9 katına çıkarak 1 milyar doları geçtiğini belirtti.

Açılacak yeni kurumlar ve üniversite bölümleri sayesinde iki ülke arasında kültürel yakınlığın da pekiştirileceğini söyleyen Davutoğlu, ilişkilerin en üst düzeye çıkartılması gerektiğinin altını çizdi.

Yapılan ikili görüşmede Arnavutluk ile ilişkilerin yanı sıra bölgesel sorunların da ele alındığını söyleyen Davutoğlu, Kosova meselesinde ortak bir tavır sergilendiğini ve iki ülkenin de Priştine yönetimine destek verdiğini söyledi.

Konuk bakan ise gösterdiği yakınlıktan dolayı Davutoğlu'na teşekkür ederek iki ülke arasındaki ilişkilerin sıcak tutulması gerektiğini vurguladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.