Davutoğlu: Ateşkes bizim için bağlayıcı değildir

Başbakan Davutoğlu Suriye'deki ateşkes anlaşmasıyla ilgili "Bizim için YPG aynen DEAŞ gibi terör örgütüdür. Bu yüzden ateşkes bizim için geçerli değil' dedi..

25 Şubat 2016 Perşembe 12:23
Davutoğlu: Ateşkes bizim için bağlayıcı değildir






Davutoğlu, Suriye'de ateşkes bizim için bağlayıcı değildir

Başbakan Davutoğlu Suriye'deki ateşkes anlaşmasıyla ilgili "Bizim için YPG aynen DEAŞ gibi terör örgütüdür. Bu ateşkes Suriye için geçerli bir ateşkestir. Türkiye'ye tehdit eden, güvenliğimiz sözkonusu olduğunda bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir" açıklamasında bulundu.

Davutoğlu açıklamasında, "Suriye'de kardeşlerimizin canlarına kasteden bu ortamın son bulması için atılacak her türlü adımı destekleriz. Ancak bu ateşkesin yeni saldırılara mesnet teşkil etmemesi lazımdır. Orada açık kaygımız şudur, ben bunu BM Genel Sekreter Yardımcısına da ifade ettim. Ortaya çıkan dökümandaki kritik konularda ABD'yi uyardım.  Rusya sivillere saldırıyor. Eğer bu uygulama devam ederse ateşkesin bir anlamı kalmaz.

BİZİM İÇİN BAĞLAYICI DEĞİLDİR
 
Bizim için YPG aynen DEAŞ gibi terör örgütüdür. Bu ateşkes Suriye için geçerli bir ateşkestir. Türkiye'ye tehdit eden, güvenliğimiz sözkonusu olduğunda bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir. Halep'e insani yardım götürdüğümüz koridorun yeniden açılması ateşkes için bir test olacaktır. Dolayısıyla YPG, PKK unsurlarına hitap ediyorum, Türkiye'deki terörü destekleyen tutumlara girmesinler. Herkes ayağını denk alsın. YPG ve arkasındaki ülkeler nasıl olsa ateşkes var diye bir anlayışa kalkan olursa bu konudaki tavrımız açık ve nettir" dedi.
Son Güncelleme: 25.02.2016 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.