Davutoğlu, Marakeş'i gezdi

14 Aralık 2012 Cuma 09:24
Davutoğlu, Marakeş'i gezdi






MARAKEŞ (CİHAN)- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fas'ın tarihi Marakeş şehrinin turistik bölgelerini gezdi.

4. Suriye Dostları toplantısı için Fas'a gelen Davutoğlu, ziyaretinin ikinci gününde eşi Sare Davutoğlu ile birlikte şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezerek stres attı. Fransız ressam Jacques Majorelle tarafından yapılmış Majorelle bahçesi ile şehir turuna başlayan Davutoğlu, ardından Sadin mezarlığı ve Bahia Sarayı'nı ziyaret etti. Tarihi Koutubiye minaresine çıkarak şehre yüksekten bakan Davutoğlu, buradan Cema-ül Fena Meydanı'na geçti. Davutoğlu, meydandaki yılan ve maymunlarla gösteri yapanları ve yerel dansçıları izledi.

Çarşı içinden esnafı selamlayarak tarihi El Badi Sarayı'na geçen Davutoğlu, yolda karşılaştığı çocuklara oyuncak hediye ederek onlarla şakalaştı. Gittiği her yerde Faslıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Davutoğlu ve eşi, turistlerle ve yerel halkla sohbet ederek dileyen herkesle bol bol fotoğraf çektirdi. Gün boyu süren şehir gezisinin ardından Ahmet Davutoğlu, Fas ziyaretini tamamlayarak Terörle Mücadele Küresel Forumu'na katılmak için Abu Dabi'ye hareket etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.