Davutoğlu: Suriye´nin dostları toplantısının 3 önemli mesajı oldu

12 Aralık 2012 Çarşamba 17:46
Davutoğlu: Suriye´nin dostları toplantısının 3 önemli mesajı oldu






MARAKEŞ (CİHAN)- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 4. Suriye´nin Dostları Grubu toplantısının 3 önemli mesajı olduğunu belirterek, bunların Suriye halkına 'yalnız değilsiniz', rejime 'artık bırak' ve uluslararası topluma ise 'somut bir adım at' mesajları olduğunu söyledi.

Fas'ın Marakeş şehrinde yapılan 4. Suriye´nin Dostları Grubu toplantısının ardından Davutoğlu, Mısır, Katar, İngiltere, Kanada, Tunus ve Fas mevkidaşlarıyla ortak bir basın açıklaması yaptı.

Davutoğlu, Suriyelilerin çok zor şartlarda yaşadığını hatırlatarak, Bu toplantıda 115 ülke olarak sizlere yalnız olmadığınızı ve acılarını paylaştığınızı söylemek istiyoruz. dedi.

Suriye halkının onurlu bir direniş sergilediğini vurgulayan Davutoğlu, rejimin artık yolun sonuna geldiğini ve şiddetin durdurulması için acil adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi'nin çabalarını desteklediklerini, ancak çözüm için zaman sınırlaması olması gerektiğini vurguladı.
Dışişleri Bakanı, önceleri yapılan muhalefet birlik olamıyor şeklindeki eleştirilerin de artık geçerliliğini kaybettiğini ve yeni kurulan koalisyonun ülkedeki her kesimi temsil ettiğine dikkat çekti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.