Davutoğlu ve Kılıç, Yeni Konya Stadyumu'nun temel atma törenine katıldı

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:08
Davutoğlu ve Kılıç, Yeni Konya Stadyumu'nun temel atma törenine katıldı






KONYA (CİHAN)- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'nın en büyük spor yatırımının temel atma törenine katıldı.

Temel atma töreninde katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yaptığı konuşmada, Bütün bunlar nazarı dikkate alındığında gerçekten Hükümetimizin Konya'daki yüksek öğrenim hayatına verdiği önemi ve desteği görebilmeniz mümkün olacaktır. Spor yatırımları da bütün hızıyla devam ediyor. En başta söylediğim cümle neydi. AK Parti Hükümeti adeta yağmur gibi hizmetleriyle Konya'nın üzerine yağıyor. Verene değil verdirene bak demek lazım. Yapana değil yaptırana bak demek lazım. Getirene değil isteyene bak demek lazım geldiğini düşünüyorum. Konya'da çok şükür dinamik bir yapımız var. Ne zaman nerede ne isteyeceğini bilen bir yapımız var. Ve nihayetinde bu hizmetleri Konyamıza yönelik olarak sürdürüyoruz. ifadelerini kullandı.

Suat Kılıç, Diyarbakır'dan Edirne'ye, Samsun'dan Muğla'ya, Antalya'dan Kars'a, Erzurum'a varıncaya kadar Türkiye'nin dört bir yanını benzer hizmetlerle donatmaya gayret ettiklerini anlatarak, söyle devam etti: Bir medeniyet geçmişimiz var, tarihimiz var, sağlam bir mazimiz var. Gençlerimizi geçmişin derinlikleriyle buluşturabilmemiz lazım. Medeniyet köklerimizle buluşturabilmemiz lazım. Ecdadın hep söyleyegeldiği gibi 'Biz kökleri mazide olan atiyiz'köklerimiz geçmişe uzatan, dallarını geleceği uzatan nesillerin inşası için bu yatırımlara canla başla gece gündüz devam edecek büyük gayretlerle devam edeceğiz.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Konya'da bu hafta başında çok müstesna çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çalışmalara bugün de devam ettiklerini aktaran Ahmet Davutoğlu, Pazar günü bir çok açılış ve temel atma töreni için Konya'daydık. İlk olarak bu Avşar Hadimi barajının temelini attık. Bu Konya Ovası Projesi'nin (KOP) önemli bir parçasıydı. İnyallah hasretle beklenen su, Toroslar'ın suyu Konya Ovası'yla buluşacak. Daha sonra Kelebekler Vadisi'nin temelini atarak Konyamızı doğayla bütünleştirdik. Daha sonra Necmettin Erbakan üniversitemizin açılışın yaptık, Konyayı eğitim şehri haline getirdik. Bugün de temelini atacağımız bu Olimpik Köy ile birlikte Konyamız aynı zamanda bir spor şehri haline gelecektir. Konyamız merkezindeki o tarihi kimliğiyle. manevi kimliğiyle. doğayla şehirle bütünleşen Kelebekler Vadisi'yle, organize sanayi bölgeleriyle, insan unsuruna hizmet edecek olan Olimpik Köyü'yle yepyeni bir çehre kazanacak. Marka şehir haline gelecek. Ama tek bir marka ile anılmayacak. Bir çok marka ile anılacak. Konya'nın bir tarih şehri, bir kültür şehri, bir doğa şehri bir sanayi şehri olması yanında bir spor şehri de olmasını istiyoruz. diye konuştu.

Konuşmaların ardından Davutoğlu ve Kılıç, Konya Vali Vekili Hasan Karakaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Kerim Özkul ve protokol üyeleriyle birlikte butona basarak stadyumun temelini attı.

Konya'nın kuzeyinde, şehir merkezine 9 kilometre uzaklıkta Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak stadyumun, 42 bin kişi kapasiteli olacağı ve 2013 yılında tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.