Denizli´de kurumlar kışın zorluklarını işbirliğiyle aşmaya çalışacak

13 Aralık 2012 Perşembe 14:01
Denizli´de kurumlar kışın zorluklarını işbirliğiyle aşmaya çalışacak






DENİZLİ (CİHAN)- Denizli´deki kamu kurumları, kış mevsiminde meydana gelebilecek yağmur, kar, sis, buzlanma, tipi gibi zor hava şartlarını atlatabilmek için ortak hareket etme kararı aldı. Zorlu hava şartlarında kamu kurumlarının alacağı önlemler, Vali Abdülkadir Demir başkanlığında düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.

Toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Seracettin Yıldır, Denizli´yi çevre illerle birleştiren karayollarında önlem alınan ve özellikle kar yağışından sonra olumsuz etkilenen noktalar hakkında bilgi verdi. Kurmay Albay Korkmaz da jandarma bölgesi içinde yer alan tedbirleri aktardı. Vali Demir ise kış mevsiminde sıkıntı ve aksaklık yaşanmaması için önceden tedbir almak amacıyla biraraya geldiklerini belirterek şunları kaydetti: Tedbirler, can ve mal güvenliğinin sağlanmasında büyük önem teşkil etmektedir. Kış mevsiminin başlaması ile birlikte oluşacak yağmur, tipi, kar, sis, buzlanma gibi olumsuz hava koşulları sonucunda, sürücülerin görüş mesafesi azalmakta, fren mesafesi sıkıntılı hale gelmekte, bu da trafik güvenliğini olumsuz etkilemektedir. İlimizi Antalya ve Muğla'ya bağlayan Tavas güzergâhı, kış mevsiminden en fazla etkilenen yoldur. Manisa'ya bağlayan Buldan yolu Güney rampalarında da kar yağması halinde kısa aralıklarla trafik akışı olumsuz etkilenmektedir.

Kış sezonu boyunca yaşanacak olumsuzluklara karşı kurumlar arası işbirliğinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Demir, Karayolları, İl Özel idaresi, Türk Telekom, Aydem, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görev alanlarında teyakkuzda bulunmalarının, kurumlar arası işbirliğinin olaya müdahalede önemli olduğunu düşünüyorum. Köy yollarına ulaşılabilmesi için ana ulaşım yollarının açık tutulması gerektiği düşüncesiyle öncelikli amacımız, Karayolları ve İl Özel İdaresi'nin bakım ağı sorumluluğunda bulunan ana arterlerin ve ana ulaşım yollarının kış aylarında trafiğe açık tutulabilmesi için ortak hareket edilmesinin sağlanması ve trafikte yol kullanıcılarının huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir ortamda seyahatlerini tamamlayarak can ve mal kaybının önlenmesidir. Bu mücadele için İl Özel İdaresi'nin hazır durumda bulunması, DSİ´ninse gerektiğinde müdahale için yedek olarak bekletilmesi önem arz etmektedir. diye konuştu.

Yaşanabilecek trafik kazalarında sağlık ve kurtarma ekiplerinin koordineli bir şekilde müdahale etmesinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Demir, şunları söyledi: Trafik yol kullanıcılarının herhangi bir kazaya karışması veya yol güzergâhında mahsur kalması durumunda 112 Acil Sağlık, Sivil Savunma ve İtfaiye müdürlükleri, Şoförler ve Otomobilciler Odası ile özel şahıslara ait kurtarma araçları yardıma çağrılmak suretiyle kazaya karışan veya yolda mahsur kalanların en yakın dinlenme tesislerine veya yerleşim birimlerine sevk işlemleri yerine getirilecektir. Kar yağışının yoğun olması ve güzergâhta toplu taşıma araçları, öğrenci servisi, fabrika servisleri, ilçeler veya diğer illere yolcu taşıyan araçlarının mahsur kalması durumunda en yakın ilçe kaymakamlığı ve belediyelerden her türlü yardımın sağlanacağı bilinmelidir. Vali Demir ayrıca özellikle ısınma amaçlı olarak soba kullananların zehirlenme tehlikesine karşı uyarılmasını ve yetkililerin de bu konuda tedbir almasını istedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.