Deprem bölgesinde can kaybımız 5 bin 894 oldu

Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri ulaşabildikleri yerlerde zamana karşı yarışırken binlerce enkaz kurtarma ekiplerini bekliyor.

07 Şubat 2023 Salı 21:40
Deprem bölgesinde can kaybımız 5 bin 894 oldu






Deprem bölgesinde can kaybımız 5 bin 894 oldu



Türkiye Kahramanmaraş depreminin ardından acılarını sarmaya çalışırken can kayıpları hızla artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca düzenlediği basın toplantısında can kaybının 5 bin 434 yaralı sayısını ise 31 bin 777 olarak açıkladı. Bu arada en yüksek can kaybının 48 saattir kurtarma ekibi bekleyen Hatay'da olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay gece yarısı yaptığı açıklamada can kaybı sayısının 5 bin 894'e yükseldiğini duyurdu. Oktayın açıklamasında yaralı sayısının ise 34 bin 810 olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 bin 434 kişinin hayatını kaybettiğini, 31 bin 777 kişinin yaralandığını açıkladı.


Türkiye, yıllardır alınmayan tedbirler nedeniyle tarihinin en büyük felaketlerinden biri yaşıyor. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerde, can kaybındaki artış sürüyor.


Deprem bölgesi Hatay'da hayatını kaybedenlerin sayısını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Can kaybı sayısı 5 bin 434'e yükseldi. Yaralı sayısı 31 bin 777 oldu. Bu geceden itibaren Hatay'a ulaşan arama kurtarma ekiplerinin de ilave olmasıyla yarın için ekip sayımızı yaklaşık iki katına yükseltmiş olacağız" ifadelerini kullandı.
 

AYRINTILAR TAKİP EDİLİYOR
 

Son Güncelleme: 08.02.2023 00:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.