Dershaneler kapanırsa okullararası kalite farkı önlenemez

16 Ekim 2012 Salı 20:47
Dershaneler kapanırsa okullararası kalite farkı önlenemez






HATAY (CİHAN)- Antakya Dershaneler Birliği Başkanı Hasan Kükrek, dershaneler olmadan okullararasındaki kalite farkının önlenemeyeceğini söyledi.

Hatay'da 26 dershanenin bir araya gelerek kurduğu Antakya Dershaneler Birliği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın '2014'te dershaneleri kapatacağız' açıklamasına tepki gösterdi.

Özel dershanelerin varlığının tartışma konusu yapıldığını belirten Kükrek, Başbakan'ın açıklamasının ardından dershanelerde yönetici, öğretmen ve çalışanlarla birlikte öğrenciler üzerinde geleceğe yönelik ciddi kaygılar oluştuğunu kaydetti.

Açıklamaların Türkiye'ye önemli hizmetler veren büyük bir camiayı derinden üzdüğünü aktaran Hasan Kükrek Bu açıklamalardan sonra biz dershaneciler, sürekli bir araya gelerek bazı sorular sormaya başladık. Sınav kaldırılacaksa dershanelerinde olmayacağını düşünürsek SBS ve YGS'ye giren 3 milyon öğrencinin adaletli, bir şekilde yerleştirilmesi nasıl olacaktır? Kimler, nasıl ve ne şekilde fen ve Anadolu liselerine hatta üniversitelere gidebilecek? sorularını yöneltti.

Dershanelerin hukuk dışı kurumlar olmadığını ifade eden Kükrek, Türkiye'de 470 tip sınav olduğunu kaydetti. Kendilerinin eğitim gönüllüsü olduğunun altını çizen Kükrek Öğretmenlerimizin hepsi Milli Eğitimden onay alan, öğretmenlik ehliyetine sahip kişilerdir. Bizler fakir öğrencileri okutan kurumlarız. Şu an Antakya'da ekonomik durumu iyi olmayan başarılı 450 civarında öğrenci ücretsiz okutulmaktadır. dedi.

Dershanelerin kapatılmasının merdiven altı kurumların çıkmasına zemin hazırlayacağını ve özel ders veren kişilere yarar sağlayacağını aktaran Kükrek Dershaneler kapatılırsa bazı kimseler çocuklarına özel ders hocaları tutar. Saati 50-100 TL olan 100 saatlik bir matematik dersine 10 bin lira verebilecek kişiler olabilir, ancak bunu herkes veremez. Bu uygulama fırsat eşitliğine zarar verir. diye konuştu.

Dershanelerin kapatılmasının çözüm olmayıp mevcutlara daha büyük sorunlar katacağını dile getiren Kükrek, Yüzbinlerce öğrenci bir anda boşluğa itilecek, on binlerce öğretmen, sekreter, hizmetli işsizler ordusuna katılacaktır. ifadelerini kullandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.